sós receptek - Vegetáriánus receptek

Még kapható a második,
      bővített kiadás!

Még kapható! Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás

Megrendelés »


Próbálja ki, biztosan ízleni fog!

A nagy titok - zöldség alaplé

3 éves a blog:)

Granolás muffin

Rakott krumpli V

Álomreggeli: granola joghurttal










sós receptek

3 éves a blog:)

tegnapelőtt Élj harmóniában 

3 éves a blog:)Pontosan 3 éve, 2015. április 18-án indítottam el Nektek, Értetek az Élj harmóniában blogot.  Talán észrevettétek, hogy az elmúlt néhány hétben a blog külseje is megújult:) Ezt születésnapi ajándéknak szántam Nektek és remélem tetszik.:) A látogatottsági adatokból látom, hogy nagyon sokan nézitek az oldalt, olvassátok a  recepteket. cikkeket  életmóddal, jógával, ájuvédával, gerincterápiával, táplálkozással kapcsolatban.  A blog 3 éves látogatottsága arra utal, hogy valóban volt értelme elindítani a blogot. Van haszna, hogy írom Nektek a bejegyzéseket:) Örülök, hogy a tevékenységeimmel  nap mint nap hozzájárulhatok mások  boldogabb, egészségesebb életének kialakításához.  Te csak töretlenül fejleszd tovább a tudatosságodat, építsd be a hétköznapi életedbe az egészséges életmód alapelveit. Köszönöm, hogy az elmúlt 3 évben látogattad a blogot, rendszeresen olvastad:)  Ha szeretnél Tőlem praktikus tanácsokat kapni az egészséges életmódhoz, cikkeket olvasni, programokról, tanfolyamokról információt szerezni jelezd felém, írd meg az e-mail címed a kapcsolatokhoz. Ha több friss információt szeretnél, akkor érdemes a facebook oldalamon is nyomon követned.  Itt tudsz csatlakozni az oldalhoz Lelkesedéssel, szeretettel, kifogyhatatlan ötletekkel folytatom Nektek a blog írását.  A tudás egy olyan dolog, amit ha megosztunk másokkal nekünk sosem lesz belőle kevesebb, viszont másoknak sokat tudunk segíteni javítani az életminőségükön. kívánok egészséget és harmóniát  sok szeretettel : Kati

Epres csokoládés “sajttorta” (nyers, laktózmentes, gluténmentes, vegán)

tegnapelőtt Zizi kalandjai 

Hosszú időre eltűntem, mert egy vírusos felsőlégúti megbetegedés ledöntött a lábamról három hétre! Még életemben nem voltam három hétig beteg. A betegség magával hozta, hogy kevesebbet ettem, nem volt nagy étvágyam és a social mediatól is elment a kedvem. Minimálisat pötyögtem a telefonomon, néhány fontos emailre válaszoltam, de a laptopomat nem nyitottam ki. Jól esett távol lenni a... Source

Szejtánnal töltött, bundázott sós palacsinta

2018. április 8. Mindennapi ételeink 

Szejtánnal töltött, bundázott sós palacsinta A palacsinta az az étel számomra, mint Gomboc Arturnak a csokoládé. Bármikor, bárhol, bármilyet (bizonyos kereteken belül bármilyet :-). Bármennyit nem. Ez a sós verzió húsvétkor készült, amikor volt időnk Fannival pepecselni, mert Gergőnket férjem  kicsit lefoglalta addig.  Hozzávalók: 0,5 liter buborékos víz  kb 20 ek. liszt - fele teljes őrlésű, fele finomliszt  4 ek. napraforgó olaj 1 kisebb, apróra vágott lilahagyma  1 gerezd fokhagyma 0,5 apróra reszelt salátacukkini só, vegeta, borspótló fűszerkeverék - ízlés szerint -- 1 fej lilahagyma 1 db (30 dkg) füstölt, magyaros gabonagömböc 2 dl szójajoghurt kb 10 dkg növényi sajt -- tönkölyliszt, csicseriborsóliszt, víz, zsemlemorzsa (panír)  Elkészítés:  A palacsintatésztához mindent egy tálba öntünk (adagolunk), majd botmixerrel összedolgozzuk, ehhez reszeljük a cukkinit, fokhagymát, apróra vágjuk a hagymát és beleforgatjuk a tésztába. Egyenként kisütjük. Miközben sülnek a palacsinták, lereszeljük a gabonagömböcöt, felvágjuk a hagymát. A kisült palacsintákat megkenjük a szójaszósszal, rászórjuk a reszelt gabonagömböcöt, lilahagymát, sajttal megszórjuk és jobb, majd bal oldalt behajtjuk és úgy felcsavarjuk. A panírhoz egy tálba öntjük a tönkölylisztet, másikba a csicseriliszttel összekevert vizet, majd legvégül a morzsát. Ezt követően bepanírozzuk a palacsintákat és kókuszolajban kisütjük.  (akár sütőben, akár teflonban). Salátával, tartárral fogyasztjuk.

fahéjas sütőtökös piskóta tekercs

2018. április 8. Beautilicious 

fahéjas sütőtökös piskóta tekercs Imádjuk az egyszerű sütiket, mint például az elronthatatlan piskóta tekercset, amit az ember ezer féle képpen variálhat, így sose lesz unalmas. Az én töltelékem most egy fahéjás sütőtökös krém, hogy még kiélvezzük  az utolsó sütőtököket. Hozzávalók - 4tojás - 75gr zabliszt - 40gr kókuszliszt - 45gr édesítőszer - 300gr sült sütőtök - 100ml tej - 50ml kávé - rumaroma - fahéj Így készítsd - Válaszd ketté a tojásokat - Verd a fehérjét kemény habbá - Keverd ki a sárgáját a fahéjon és a sütőtökön kívül az összes többi hozzávalóval - Forgasd bele a fehérjehabot, majd süsd ki a piskótát - Süsd 180fokon 15percig - A töltelékhez turmixold össze a sütőtököt a fahéjjal - Tekerd fel a piskótát a töltelékkel megtöltve

7 dolog, amit kerülj el és lelassíthatod az öregedést

2018. március 26. Élj harmóniában 

7 dolog, amit kerülj el és lelassíthatod az öregedést A minap egy új jógás tanulóm 10 évvel fiatalabbnak nézett. Ezen jót mosolyogtam, azért ennyit nem tagadhatok le.  ) Az viszont tény, ahogy  idősebb korodban kinézel és amilyen az egészséged, az sokban függ attól, hogy  fiatalabb korodban milyen döntéseket hozol, hogyan éled az életed.  Vannak olyan rossz szokások, amik az emberek életében jelen vannak és sajnos nagymértékben gyorsítják az öregedés folyamatát. Mire kiderül, hogy kedvezőtlen ezen szokások hatása, a nem jól meghozott döntések következtében már számos öregedéssel együtt járó folyamat nem visszafordítható. Ismerd meg ezeket a kedvezőtlen szokásokat és szabadulj meg a rossz szokásaidtól, lassítsd le az öregedést:) Hozz az élet minden pillanatában olyan döntéseket, amik hosszútávon, az életedre, testi-lelki jólétedre, egészségedre jó hatással lesznek.  Kerüld el az alábbi rossz szokásokat: - Dohányzás - Alkoholfogyasztás - Helytelen táplálkozás (elhízás, rendszeres diétázás, kevés zöldség és gyümölcs fogyasztás, késő esti étkezés, túl sok zsíros, cukros, húsos étel etc.) - Kevés alvás - Stressz - Düh és haragtartás - Kevés testmozgás Szeretnél életmódot váltani? Akkor lépésről, lépésre fokozatosan haladj. Kezdetben csak egy-egy dolgon próbálj változtatni és figyeld meg milyen hatással lesz az életedre ez a változás.  Pl. sétálj 20 percet és figyeld meg milyen lesz utána a hangulatod vagy vacsorára nem fogyassz húsos ételt és másnap reggel figyeld meg frissebben ébredsz-e. A rossz szokásaidtól úgy tudsz legkönnyebben  megszabadulni, ha helyettük új, jó szokásokat alakítasz ki. Az új szokások bevezetése általában  30-40 napot vesz igénybe. Az életmódváltásról egy korábbi cikkben már írtam részeltessen itt tudod elolvasni Fiatalos külsőt és jó egészséget kívánok Neked sok szeretettel:) Kati

Gomba hummusszal & rizs magokkal

2018. március 22. Kertkonyha 

Gomba hummusszal & rizs magokkalVannak az elrendeltetett menük. Amikor mindenem van hozzá itthon, amit mindenki szeret, ami pont elfogy, és a legkellemesebb, hogy a készítés közben nincsenek üresjáratok. Azaz a sütés ideje alatt pont megvan a főzés, a főzés idejébe pont belefér a pirítás, a pirítás idejébe a kipattogtatás. Ennek a menünek egyszerűen így kell lennie! :D Extra tipp: a magok pirítását semmiképp se hagyd ki. Egészen más lesz az íze, és a lenmag esetében ez az emészthetőségen is sokat javít. És nagyon nem mindegy azoknak az omega-3 zsírsavaknak. ;) A rizs amúgy egy olyan eldobod az agyad rizs, a gomba meg… Maradjunk annyiban, hogy elég jó párosítás a hummusszal, nem véletlenül szerepelnek együtt már pár éve a hummusz complete tálakon. :) A csicseriborsó “vastag” íze és a tahini kesernyés aromája bizony, szuperul passzol a sült gombához. :) Hozzávalók 2-3 adaghoz: - 250 g gomba - 100 g humusz - olívaolaj - só, bors - 75 g rizs - 1 kis fej vöröshagyma - 1 ek lenmag - 1 ek napraforgómag - Gombáknak pattintsd ki a közepét, és szép sorjában tedd a fejeket a tepsibe. Egy kiskanál segítségével löttyints kis olajat mindegyikbe, sózd és borsozd meg. Ezután mindegyik gombát kanalazd jól tele humusszal, és 190 fokos sütőben süsd 15 percet. - Tedd fel a rizst főni sós vízben. Bármilyet választhatsz, és a fajtája szerint főzd puhára. - Eközben a hagymát vágd nagyon apróra, és kis olajon pirítsd meg aranybarnára. Hagyd tényleg megsülni, attól lesz íze. ;) - Közben egy másik (száraz) serpenyőben pattogtasd ki a lenmagot. Tipp: mivel előszeretettel lövöldöz, fedő alatt, rázogatva könnyebb dolgod lesz. Amikor ezzel kész vagy, jöhet a napraforgómag, amihez már nem kell fedő, tudod nézni, mikor barnul meg minden oldalán. Vigyázz, a magok nagyon könnyen megégnek, pár másodperc elég mindkettőnek forró serpenyőben. - A megfőtt rizzsel keverd össze a hagymát és a magokat, és tálald a gombával. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 20 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat is: Kezdő Vegán Haladó Vegán (A mindennapi superfood) Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II Kezdő Vegán Angol nyelven The post Gomba hummusszal & rizs magokkal appeared first on Kertkonyha.

Vegán zserbó

2018. március 17. VegaLife 

Vegán zserbóOlykor-olykor megfogalmazódik bennem egy vágy, elkészíteni egy adott ételt vagy süteményt. Egyes esetekben jól ismert és általam vagy férjem által kedvelt étel vegán verziója a terv, más esetekben csak ötlet, hogy a különböző alapanyagok hogyan állnak össze egy komplett étellé. A zserbó is régebbi vágyam volt. Vegán zserbó. Ugyan az interneten keringenek különböző receptek, de nem nyerte el a tetszésemet egyik sem olyan mértékben, hogy azt mondjam, "igen, ez az! megcsinálom!" Városunkba, utánunk valamivel később, leköltözött Londonból egy nagykőrősi házaspár, nagyjából egyidősek vagyunk. Emlékszem, az első Londonban eltöltött karácsony alkalmával a feleség készített zserbót, majd amikor már itt laktak, akkor itt is. Így kezdett el bennem is mozogni a vágy, készítenék és ennék zserbót vegán módra. Nyáron, amikor Magyarországon voltunk, diót és baracklekvárt is kaptunk, tehát az alapanyagok adottak voltak. Félre is tettem mindkettőből annyit, hogy zserbót tudjak készíteni. Amikor már készítettem, rájöttem, hogy ennek bátrabban neki kezdhettem volna, mert nekem elég egyszerű. Bár sok hozzávalót tartalmaz, mégsem olyan nehéz elkészíteni. Legyen húsvét vagy karácsony, vendégvárás vagy vendégségbe készülődés, remek desszert a vegán zserbó. Miután Gerbeud feleségül vette a genfi csokoládégyáros lányát, Ramseyer Esztert, 1884-ben, 30 évesen, Magyarországra költözött, majd 1885-ben átvette Kugler Henrik cukrászdáját a budapesti Gizella (ma Vörösmarty) téren, berendezte a városligeti Királycsarnokot, feltalálta a macskanyelvet, a csokoládés drazsét, többszáz-féle bonbont exportált Európába, Dél-Amerikába, még a török szultán háremébe is szállított, folyamatosan dolgozott. Produktív életet élt. A kérdés azonban felvetődik bennem is, mi köze Gerbaud-nak ehhez a finom süteményhez? Valóban az ő kezének a produktuma? Evett - e életében zserbó szeletet Emil Gerbaud? Állítólag a Gerbeaud-házban 1948-tól működő Vörösmarty Cukrászda találmánya volt a híressé vált dió és lekvár kompozíció, tetején csokimázzal, azaz a >>zserbó-szelet

A banán hatásai és ájurvédikus alkalmazása

2018. február 24. Élj harmóniában 

A banán hatásai és ájurvédikus alkalmazásaAz éretlen banán hűtő hatású, növeli a vata-t, csökkenti a pitta-t és a kapha-t. Az érett banán édes és fűt, csökkenti a vata-t és növeli a pitta-t és a kapha-t.  A banán afrodiziákum, energetizálja az izmokat, a zsírt, az idegeket és a szöveteket. Amennyiben a banánt helytelenül fogyasztjuk, úgy a szervezetben ama-t (salakanyag, méreganyag) képez és gyengíteni fogja az emésztést, nyálkásodáshoz,  taknyosodáshoz, megbetegedésekhez vezethet. Annak érdekében, hogy a banán fogyasztása kedvezően hasson a szervezetedre, légy elővigyázatos és tartsd be az alábbi néhány ajánlást: - Banán evés után legalább 1 óráig ne igyál semmilyen italt. - Ne egyél estére, éjszakára banánt - Banánt sose fogyaszd együtt tejjel vagy joghurttal. - Ne egyél banánt, amennyiben lázas vagy ödémás vagy, amennyiben hánysz vagy hányingered van, ha nyálkás köhögésed van, csöpög az orrod taknyos vagy.  Néhány ájurvédikus alkalmazási mód: A fenti ajánlásokhoz mindig érett banánt használj. - Stresszevésnél és helytelen evési szokások esetén vágj fel egy banánt, adj hozzá egy teáskanál ghít (a ghí készítését itt találod) és egy csipet kardamomot. Ez jó székrekedésre, izom görcsök esetén és alacsony vércukorszint esetén is.  - Ha nagyon savas ph, székrekedés van vagy álmatlanság miatt égő vizeleted van, akkor étkezések között egyél 1 vagy 2 banánt egy csipet római köménnyel. - Ha száraz vagy nyálka nélküli köhögésed van, amihez esetleg mellkasi fájdalom is társul akkor a nap során kétszer vagy háromszor egyél 1 vagy 2 banánt egy teáskanál mézzel és két csipet őrölt fekete borssal. - Vegyél 2 banánt, 5 friss fügét, 5 friss datolyát darabold őket össze. Tegyél hozzá 1 vagy 2 kanál mézet, 2 csipet gyömbérport és fogyaszd el  egy teljes étkezésként. Ez kiváló szer izomgyengeség és izomsorvadás esetén. - Krónikus asztma esetén helyezz be 7 szegfűszeget 1 meghámozott banánba 1 éjszakára, másnap reggel fogyaszd el a banánt és a szegfűszeget is. 1 órával később igyál egy csésze forró vizet, 1 teáskanál mézzel. Ez energiát ad a tüdődnek és lecsökkenti a zihálást, asztmás légzés. - Hasmenés esetén próbálj megenni két zöld felvágott banánt, 1 teáskanál ghí-vel és két csipet gyömbérporral. 1 órával később igyál 1 csésze forró vizet. - Cukorbetegséggel járó túlzott vizelés esetén, próbálj enni egy éretlen banánt 1/­­3 csésze keserű dinnyelével egyszer a nap során. - Csuklás megállítására, egyél 2 felvágott banánt, egy teáskanál ghível, fél teáskanál mézzel, 2 csipet gyömbérporral. Kizárólag vegyszermentes (bio) banánt fogyassz. felhasznált szakirodalom: dr. Vasant Lad és Usha Lad Ájurvéda szakácskönyve

Alábundázat:) téli finomságok Spenótos pakora édes-sima burgonyapürével

2018. január 27. Eszemiszom – Jóga Magazin 

Alábundázat:) téli finomságok Spenótos pakora édes-sima burgonyapürével   Alábundázat:) téli finomságok Spenótos pakora édes-sima burgonyapürével   Hozzávalók 2 személyre: 200 gr spenót 1 nagy répa 1 közepes fej édesburgonya 1 kisebb fej fehér krumpli 1,5 pohárnyi besan, vagy csicseriborsóliszt fűszerek: só, bors, kömény, őrölt koriander, chili, garam masala A spenótleveleket jó alaposan meg kell mosni. Leszedni a szárukat, a szálas részeket. Összevágom apróra. Összekeverem a leszerelt répával, sózom, borsozom. Külön tálban összekeverem a besant a többi fűszerrel, abba is mehet kicsi só ízlés szerint. Vízzel a ragacsos, kissé folyós tésztát higítok belőle és összekeverem a zöldségekkel. Közben a krumplikat felteszem sós vízben főni. Ha megfőttek, miután leöntöm a levét, egyszerűen szétnyomom őket krumplinyomóval pürének. Díszítésnek mehet rá koriander vagy petrezselyem zöldje. A zöldsgéges masszát kanállal jó forrón sistergő olajba szaggatom és kisütöm. Ennyi. Nagyon laktató! Ebben a formátumban tökéletes ebédre, vacsorára is. Ha könnyíteni szeretnénk, akkor lehet hozzá sima joghurtos mártást enni.

Lenmag

2018. január 7. VegaNinja 

Lenmag A lenmag sajnálatosan alábecsült alapanyag. Rendkívül egészséges, a chia maghoz nagyon hasonló beltartalmi értéke van, és ízületi problémák ellen is ajánlják. Egészségre gyakorolt hatása Gluténmentes, erősen gyógyhatású. Serkenti az agyműködést, segíti a kapilláris vérerek működését, gyulladáscsökkentő hatása miatt enyhíti az ízületi problémákat. Légúti gyulladásos megbetegedések esetén is használható, valamint epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyaszthatunk lenmagteát. Gyulladáscsökkentő hatása miatt gyomorfekély, prosztata panaszok, májbetegségek, ekcéma esetén is jótékony, emellett segíti az emésztést. Nagyon értékes táplálék, mert tele van esszenciális olajakkal, Omega 3-mal és Omega 6-tal, A-, B-, C-, D- és E-vitaminokkal, nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot.   Felhasználása Tehetjük müzlibe, zabkásába, salátára, leves tetejére, szendvicskrémbe, süteménybe, kenyérfélékbe. Kapható egészben, tört alakban és lisztként is. Használhatjuk tojás helyettesítésére is a süteményeinkben: 1 evőkanál darált lenmagot 3-4 evőkanál vízzel kell elkeverni, hogy tojásfehérje állagot kapjunk. Sütőben vagy aszalógéppel készíthetünk belőle krékert is.   Vedd meg itt Lenmagos receptek The post Lenmag appeared first on VegaNinja.

Majonézes almás zellersaláta dióval

2018. január 3. Gitta nyersétel blogja 

Majonézes almás zellersaláta dióvalA hagyományos majonézes saláták közül néhányat a nyerskonyhában is el lehet készíteni, majonézes kukorica saláta, cékla vagy borsósaláta... de talán a legizgalmasabb ez az almás zellersaláta nyers majonézzel. Kifejezetten téli étel, az alma, a dió és a zeller édes-hármasa teszi különlegessé. Hozzávalók 4 adaghoz 18 dkg zellergumó tisztítva mérve 12 dkg zellerszár 15 dkg alma egy marék áztatott, szárított dió Majonéz: 15 dkg kesudió 10 dkg alma só, citromlé, víz Előkészítés: a diót beáztatjuk tiszta vízbe kb 10 órára, majd sütőben vagy aszalógépben teljesen kiszárítjuk. Elkészítjük a majonézt: a kesudiót a hámozott, tisztított almával, kevés vízzel és az ízesítőkkel simára turmixoljuk. Elkészítés: a zellergumót gyufaszál vékony csíkokra, a zellerszárat vékony szeletekre vágjuk, az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn. A darabos részt összekeverjük a majonézzel. Tálaláskor a tetejét megszórjuk összemorzsolt dióval.

Vegán majonézes, frankfurti krumplisaláta

2017. december 30. Kertkonyha 

Vegán majonézes frankfurti saláta. Hát, persze hogy! ;) Imádom az ilyen salátákat, már karácsonyra szerettem volna készíteni, de aztán elsodort a bejgli meg a maratoni csomagolás. Na, de az év már csak nem mehet el majonézes krumpli nélkül, és ajánlom neked is, lepd meg magad vele Szilveszterre, a maradékkal meg újévi uzsonnára, ebédre bármire. Hajrá! Nyugodtan mehet vendégvárónak a mindenevők asztalára is. Nem lesz ember, aki megmondja, hogy ez vegán, és nem a hagyományos, ebben biztos lehetsz. :) Hozzávalók egy szép nagy adag salátához: (az enyém pont befért a rombusz alakú, piros tetejű éttermes műanyag dobozba, de számítsd hozzá, hogy amíg csináltam, sok “el is párolgott”) - 1 kg krumpli - 3 szál vega virsli (a füstölt az igazi) - fél lilahagyma - 2 szem csemege uborka - 600 g veganéz (tojásmentes majonéz) - 2 kk fehérbor ecet - 2 kk citromlé - 1 kk dijoni mustár - só, bors - A krumplit hámozd meg és vágd kockára. Sós vízben főzd meg, vigyázva, nehogy szétfőjön. Ha már puha, rögtön zárd el, szűrd le és mosd át hideg vízzel. Ezután várd meg, amíg teljesen kihűl. - Eközben készítsd el a veganézt. Ezt ha egyszer kipróbálod, sose veszel többet bolti veganézt, ezt garantálom! Amikor kész, ízesítsd tovább az itteni recept szerint fehérborecettel, citromlével, mustárral, sóval, borssal. Rakj bele bőven mindből, mert sokat beszív majd a krumpli, és a hűtéskor is sok íz elkerülhetetlenül “eltűnik”. Ennyi krumplihoz a megadott veganéz kétharmada is elég egyébként, de ha te is olyan “lucskosan” szereted az ilyen salátákat, mint én, ne spórolj vele. - A lilahagymát vágd kis kockára, a virslit fél centis karikákra, a csemege uborkát vékony szálakra.  Forgass össze mindent a krumplival és a veganézzel. Csak óvatosan, nehogy összetörjön. - Már itt nagyon finom lesz, de rakd csak be pár órára a hűtőbe, egy saláta mégiscsak hideg, és nagyon meghálálja majd, ha hagyod kicsit összeérni az ízeket. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 15 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat: Kezdő Vegán Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II A Mindennapi Superfood Kezdő Vegán Angol nyelven   The post Vegán majonézes, frankfurti krumplisaláta appeared first on Kertkonyha.

Kávés csokitorta

2017. december 28. Gitta nyersétel blogja 

Kávés csokitortaMég egy torta, mert tortából sosem elég :) Ennek a tortának az a titka, hogy elkészítés után legalább 2 órát a mélyhűtőben kell tartani, és utána is érdemes még hidegen hagyni, hogy a krémek összeálljanak. Így nagy eséllyel nem fog szétfolyni, ott a vendégek előtt, mert az olyan elég-kellemetlen... az alapra a kávés csokiréteg kerül, arra pedig a vaníliás krém Hozzávalók: az alaphoz: 12 dkg zabpehely 9 dkg puha datolya 1 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is) kávés csokikrém: 25 dkg puha datolya 10 dkg olvasztott kókuszolaj 2 evőkanál kakaópor 2 kávéskanál instant kávé por (lehet koffeinmentes is) vaníliakrém: 20 dkg kesudió 12 dkg olvasztott kókuszolaj 7 dkg méz 1 dl víz egy kávéskanál bourbon vanília por A tetejére kakaóport szórunk Előkészítés: A kesudiót beáztatjuk tiszta vízbe 4 órára. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Elkészítés: Az alaphoz az összetevőket aprítógépben összedolgozzuk, és belenyomjuk az előkészített tortaformába. A kávés csokikrémhez az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és krémesre dolgozzuk. Rásimítjuk a tortaformában az alapra. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és krémesre turmixoljuk. Ezt a következő réteget csak akkor tegyük rá a tortára, ha a csokis réteg már meg tudja tartani. Simítsuk el, és szórjunk rá kakaóport. Egész kávészemekkel díszítsük. Annyira lágy puha a csokis krém, hogy alig akar megállni  Úgy számoljunk, hogy felvágás előtt legyen ideje a tortának összeállni, ezt csak hidegben tudja megtenni, úgyhogy ezt a tortát érdemes előző nap elkészíteni, és 2 óra fagyasztóban, majd utána kb 5 fokos hűtőszekrényben tárolni.

Évértékelés 2017. - Évindítás 2018.

2017. december 27. Élj harmóniában 

Évértékelés 2017. - Évindítás 2018.Lassan közeledik az év vége.  Néhány nap és üdvözölheted a 2018-as évet:) Ebben az időszakban sokan elméláznak az elmúlt időszakon és az elmúlt időszak tapasztalataira építve az elkövetkezendő időszakon. Az elmúlt időszak átgondolásánál talán segít, ha szem előtt tartod, hogy bármi is történt Veled, az mindig érted van és a fejlődésedet szolgálja. Még akkor is ha az adott pillanatban úgy tűnik, hogy ez nem lesz  a hasznodra és inkább érzed kényelmetlennek, kellemetlennek, mint jótékonynak. Néha az életünk leginkább rémes helyzeteinek, személyeinek  köszönhetjük, hogy türelmet, alázatot, egyszerűséget, önzetlenséget, lemondást vagy éppen elengedést tanulhatunk.  Nem csak az év vége, hanem minden egyes napod  új lehetőségeket, új tapasztalatokat hoz számodra.  Járj  mindig nyitott szemmel, figyeld mit hoz az élet, figyeld merre mennek a sínek.  A nyitottság és az elfogadás, a rugalmasság fogja számodra biztosítani, hogy a következő éved igazán sikeres legyen... Mit jelent, hogy sikeres? Talán azt gondolod, hogy most a szokásos dolgokat fogom ideírni... jó állása van, jó fizetése, autója, elismert, híres, tisztelik, jól csinál ezt vagy azt, tehetséges ebben vagy abban a dologban.... Sikeres az, aki boldog, elégedett önmagában, kiegyensúlyozott, egészséges, tökéletes harmóniában él önmagával és környezetével - a jóga a sikert az önmegvalósítás elérésével definiálja. Ha úgy érzed a mostani életed, a fentiek alapján nem annyira sikeres, akkor tegyél érte, hogy a következő évben, Te is boldog és kiegyensúlyozott legyél. Lásd a változás szükségességét, mert ha ugyanazt csinálod mint eddig, akkor sajnos ugyanazt az eredményt fogod kapni.  Gondold át a céljaidat és komolyan kötelezd el magad mellettük. Határozd  meg mit szeretnél másképpen a jövőben és tudatosan gondold át, hogyan tudod elérni. Majd szeretettel, türelemmel lépésről, lépésre haladj a megvalósítás útján. Amennyiben úgy érzed, hogy nem vagy elégedett azzal amilyen az életed, akkor biztos, hogy szükséges változtatnod, mert ha ugyanazt csinálod mint eddig, akkor sajnos ugyanazt az eredményt fogod kapni.   A változás amit szeretnél érintheti az egészséged, életmódod, személyiséged fejlesztését, gondolkodásod változtatását, emberi kapcsolataidat vagy bármilyen olyan dolgot, amiben szeretnél más eredményt látni a következő évben. Néhány hasznos gondolat ahhoz, hogy át tudd gondolni a 2017-es éved: - Hogyan jellemeznéd ezt az évet röviden? - Mik voltak az év legfontosabb eseményei? - Mik voltak az év legjobb pillanatai, minek örültél idén? - Mi okozott számodra bánatot, rossz érzéseket idén? - Mi jellemezte idén  - a testi-lelki egészségedet, közérzetedet? - a párkapcsolatodat? - a családi kapcsolataidat? - a munkahelyi körülményeidet? - a baráti kapcsolataidat? -  szabadidődet? -  anyagi dolgaidat, pénzügyi helyzetedet? - Kik segítettek terveid alakulásában, kiknek vagy hálás? - Kikkel kötöttél barátságot? - Kikkel tudtál kibékülni, rendezni a kedvezőtlen kapcsolatokat? - Mit tanultál idén, miben sikerült fejlődnöd? - Milyen rossz tulajdonságoktól sikerült megszabadulnod? - Milyen változásokon mentél át amire büszke vagy? - Mit tennél másképpen? - Mi hiányzik az életedből? Í rd össze a dolgaidat, átgondoltan, tudatosan a 2018-as évre vonatkozóan - ne rutinb ó l készíts listát ,  légy őszinte magadhoz,  nézz a szíved mélyére valójában mire vágysz, mit szeretnél. Ha van egy cél amit kitűzöl, akkor képzeld el, milyen érzés lesz ha megvalósul. Ha ez nem jó érzésekkel tölt el, hanem negatív érzetek, szorongás, félelem társul hozzá, akkor jó ha újra átgondolod valóban ez egy célod-e vagy esetleg csak valamilyen elvárásnak, külső nyomásnak szeretnél megfelelni. N e ragaszkodj mindig a megszokott dolgokhoz. Légy nyitott p róbálj ki új dolgokat, tanulj új ismereteket, szerezz új tapasztalatokat. Egy kis segítség ahhoz, hogy a 2018-as éved sikeres legyen : - Mit szeretnél elérni, megvalósítani 2018-ban? - írd össze a céljaidat, terveid - Miben szeretnél fejlődni, mit szeretnél tanulni? - Mik lesznek az év fontosabb eseményei? - Milyennek szeretnéd látni az alábbi életterületeket, miben szeretnél változtatni: - közérzet, egészség - táplálkozás - testmozgás - párkapcsolat - családi kapcsolatok - munkahelyi körülmények - baráti kapcsolatok - szabadidő eltöltése, hobbik, pihenés - anyagi dolgaid, pénzügyi helyzeted - Milyen rossz szokásodtól szeretnél megszabadulni? - Milyen negatív tulajdonságaidon szeretnél változtatni? - Milyen új dolgokat szeretnél kipróbálni  idén? - Hová szeretnél eljutni, elutazni ebben az évben? Hasznos az is  ha átlapozod a naptárad is és előre betervezed, a főbb eseményeket - családi rendezvények, munkahelyi programok, nyaralás, iskolai események, etc). Ez majd ad egy keretet az évednek. Legyen meg az elképzelésed arról is , mit hogyan szeretnél, de tartsd szem előtt,  lehet, hogy neked van egy terved, de az uni verzumnak is van egy terve és a kettő nem mindig egyezik meg egymással.  Engedd el a ragaszkodásaidat a jövődet illetően is... ez a világ a változásokról szól . Ha az események nem az elképzeléseid szerint alakulnak, ne akadj fenn,  l égy rugalmas, mint a viharban azok a fák, amelyek nem törtnek össze, mert folyamatosan hajlonganak. L égy kész a változásra. Figyeld mindig merre mennek a sínek, és haladj az utadon, ne akarj minden áron egy akadálypályához görcsösen ragaszkodni.  A világ nem f og  megváltozni körülötted. Ne várd el a világtól, az emberektől, hogy megváltozzanak és minden úgy alakuljon ahogy Te szeretnéd. Bánj a dolgokkal, a személyekkel a természetük szerint. Minden helyzetben Te magad tudsz megváltozni, másképpen gondolkodni, másképpen hozzáállni a dolgokhoz. Higgy  benne, hogy a dolgok mindig úgy alakulnak, ahogy azoknak alakulniuk  kell . Egy korábbi bejegyzésben erről olvashatsz:  Sosem látod a teljes képet... Ha megváltoztatod a  gondolataidat, megváltozik az életed. Lásd a dolgok jó részét, légy rugalmas,  pozitív, nyitott, türelmes és szeretetteljes.  Tudj elégedett lenni, mosolyogj, szeress, fejlődj sokat az új évben :) sok szeretettel kívánok spirituális élményekben gazdag, harmonikus új évet Kati 

"Trópusi" #turmix #papaya #mango és #banan hozzáadásával, illetve egy kevés vízzel, hogy ez a szürke, esős tavaszi nap kicsit vidámabb legyen.

2018. március 30. ZöldElla vegán életmód blogja 

zoldella készítette ezt a képet.

Gomba hummusszal, rizs magokkal

2018. március 22. Kertkonyha 

Gomba hummusszal, rizs magokkalVannak az elrendeltetett menük. Amikor mindenem van hozzá itthon, amit mindenki szeret, ami pont elfogy, és a legkellemesebb, hogy a készítés közben nincsenek üresjáratok. Azaz a sütés ideje alatt pont megvan a főzés, a főzés idejébe pont belefér a pirítás, a pirítás idejébe a kipattogtatás. Ennek a menünek egyszerűen így kell lennie! :D Extra tipp: a magok pirítását semmiképp se hagyd ki. Egészen más lesz az íze, és a lenmag esetében ez az emészthetőségen is sokat javít. És nagyon nem mindegy azoknak az omega-3 zsírsavaknak. ;) A rizs amúgy egy olyan eldobod az agyad rizs, a gomba meg… Maradjunk annyiban, hogy elég jó párosítás a hummusszal, nem véletlenül szerepelnek együtt már pár éve a hummusz complete tálakon. :) A csicseriborsó “vastag” íze és a tahini kesernyés aromája bizony, szuperul passzol a sült gombához. :) Hozzávalók 2-3 adaghoz: - 250 g gomba - 100 g humusz - olívaolaj - só, bors - 75 g rizs - 1 kis fej vöröshagyma - 1 ek lenmag - 1 ek napraforgómag - Gombáknak pattintsd ki a közepét, és szép sorjában tedd a fejeket a tepsibe. Egy kiskanál segítségével löttyints kis olajat mindegyikbe, sózd és borsozd meg. Ezután mindegyik gombát kanalazd jól tele humusszal, és 190 fokos sütőben süsd 15 percet. - Tedd fel a rizst főni sós vízben. Bármilyet választhatsz, és a fajtája szerint főzd puhára. - Eközben a hagymát vágd nagyon apróra, és kis olajon pirítsd meg aranybarnára. Hagyd tényleg megsülni, attól lesz íze. ;) - Közben egy másik (száraz) serpenyőben pattogtasd ki a lenmagot. Tipp: mivel előszeretettel lövöldöz, fedő alatt, rázogatva könnyebb dolgod lesz. Amikor ezzel kész vagy, jöhet a napraforgómag, amihez már nem kell fedő, tudod nézni, mikor barnul meg minden oldalán. Vigyázz, a magok nagyon könnyen megégnek, pár másodperc elég mindkettőnek forró serpenyőben. - A megfőtt rizzsel keverd össze a hagymát és a magokat, és tálald a gombával. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 20 perc Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még. Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :) Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat is: Kezdő Vegán Haladó Vegán (A mindennapi superfood) Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag Növényi Tejek és Tejtermékek I Növényi Tejtermékek II Kezdő Vegán Angol nyelven The post Gomba hummusszal, rizs magokkal appeared first on Kertkonyha.

Adj bele mindent!

2018. március 18. Beautilicious 

Adj bele mindent!Életünk során sok-sok akadályba ütközünk, de ezek az akadályok valójában segítségek, csak tudnunk kell felállni, ha nem sikerül elsőre megugranunk őket. Én kiskorom óta küzdöttem az alakommal, és ez vezetett oda, hogy megtaláljam azt, ami igazán érdekel; az egészséges életmód, sportolás, sütés-főzés. Először magam olvasgattam ilyen-olyan cikkeket, nézegettem videókat, majd elhatároztam magam, és jelentkeztem egy sportoktatói képzésre. Rengeteg kihívással kellett szembenéznem , és sokszor el is véreztem, azt gondoltam nem leszek rá képes. Mára itt állok egy sikeres modulzáróval, és már csak a nagy vizsga van hátra, a papír megszerzése. Meg kell hagyni, az út nem volt könnyű, de sikerült. Ma többen jönnek oda hozzám táplálkozási, és életmódbeli tanácsokért, amikre mindig nagyon szívesen válaszolok, és sokszor ezekből is valami újat tanulok. A tanulás az élet része, és azt gondolom, tanulni sose tud eleget az ember, de minden élmény tapasztaltabbá tesz minket. Az álmok, és célok motiválnak miket, ezek hajtanak előre. Legyen szó bármiről, legyen az akármilyen nagy cél, menj utána és higgy magadban, mert ha te nem hiszed el, hogy képes vagy rá, mások se fogják. Mindenkinek vannak álmai, és tűnjön az akármilyen elérhetetlennek is, ne add fel, mert elérheted, csak adj bele mindent! 

Egyszerű, zablisztes kréker (sós keksz)

2018. március 16. Élj harmóniában 

Egyszerű, zablisztes kréker (sós keksz)Sokan szeretik a sós rágcsálni valókat, de a bolti ropik, sós perecek, kekszek, pogácsák sajnos nagyon gyenge minőségűek (nem túl jó minőségű alapanyagból készülnek) és sok esetben tele vannak ízfokozókkal, térfogat növelővel, mindenféle furcsa adalékkal, amikre a szervezetednek nincs szüksége. Ráadásul a fenti ételek nem frissek, állottak és ezért a fogyasztásuk a testben salakanyagok lerakódásához vezet. (az ételek frissességének fontosságáról itt olvashatsz) Néhány kísérlet eredményeképpen készítettem ezt a zablisztes krékert a férjemnek:na és a jógás tanítványainknak, nagy sikere volt :) Amennyiben gluténmentes zablisztet vásárolsz, GM diétába is jól beilleszthető. Hozzávalók - 280 g zabliszt - 100 g vaj - 1 kk. sütőpor - 1 kk só - 3-5 ek tejföl - 1 kk pitta fűszerkeverék (más fűszerekkel helyettesítheted) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A hozzávalókat egy tálba alaposan gyúrd össze, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapj. Plusz tejföl hozzáadásával tudod lágyítani, ha úgy érzed szükséges. Pihentetni nem szükséges , de ha van időd a hűtőszekrénybe be is teheted a tésztát egy kis időre. M ajd lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra. Dereglye vágóval vágd formára és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Nekem nincs deszkám, mindig egy új sütőpapírt használok deszkának, ez nem csak higiénikus, de amikor elkészültek a zabkekszek egyszerűen a papírral együtt csak át kell emelni a tepsibe és nem kell utána mosogatni:) A tepsit tedd be 180-200 fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. 

Brokkoligolyók kókuszbundában

2018. február 4. VegaLife 

Brokkoligolyók kókuszbundábanLeggyakrabban édességekhez használjuk a kókuszreszeléket. Ez általános. Nagy ritkán mégis megszáll valami, ami által kísérleteket viszek véghez. Így jött létre ez a kókuszreszelékbe forgatott brokkoli golyó. Ha van maradék párolt brokkolid, vagy nem tudod, mit kezdj a hűtőben pihenő brokkoliddal, íme egy jó kis recept. Mi zöldséges rizzsel és vegán majonézzel fogyasztottuk. Kellemes ízélmény ezek együttese.   A recept Hozzávalók: - 400 g brokkoli - 0.5 fej vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma -  zabpehely - 2 ek sörélesztő pehely - kókuszreszelék - só    Elkészítés: A brokkolit megmossuk, és a rózsáira szedjük. Kevés sós vízben feltesszük párolni kb. 10-15 percig. A vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk. Amikor félig megpuhult a brokkoli, hozzáadjuk  a felaprított hagymát és a fokhagymát. Botmixerrel vagy gyorsaprítóval összeturmixuljuk úgy, hogy maradjanak benne darabok. Hozzákeverünk annyi zabpelyhet, hogy formázható masszát kapjunk. Adunk hozzá sót és sörélesztő pelyhet, majd gombócokat formálunk belőle. A gombócokat pedig meghempergetjük kókuszreszelékben. Sütőpapíros tepsire helyezzük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Rizibizivel és vegán majonézzel fogyasztottuk.  

Citromos máktorta

2018. január 8. Gitta nyersétel blogja 

Citromos máktortaHa még nincs eleged a mákból... mákos bejgli, mákos guba, mákos mákos... a mákból sosem elég, igaz? A mák és a citrom barátok :) Hozzávalók egy 10 szeletes tortához: az alaphoz:  10 dkg kókuszreszelék 12 dkg datolyapép (beáztatott datolya elturmixolva) a mákos réteghez:  20 dkg őrölt mák 3 dkg őrölt kesudió 15 dkg datolyapép 1 evőkanál citromlé 1/­­2 citrom reszelt héja a citromos réteghez:  10 dkg kesudió 1 dl olvasztott kókuszolaj 1 citrom leve és reszelt héja 2 kanál rizsszirup vagy méz 0,4 dl mandulatej (vagy víz) Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az alap összetevőit jól összegyúrjuk és belenyomkodjuk egyenletesen az alapba. A tetejét kanál hátuljával elsimítjuk. Elkészítjük a mákos réteget: az őrölt mákot, kesudiót összekeverjük a többi hozzávalóval, és rásimítjuk az alapra. A citromos réteghez mindent turmixgépbe teszünk és simára turmixoljuk. Kóstoljuk, az édességét igazítsuk az ízlésünkhöz. Ha kész a krém, azt is a tortára öntjük. Elsimítjuk a tetejét. Hűtőszekrényben hagyjuk összedermedni. Megszórjuk mákkal a tetejét.

Búzasikér

2018. január 7. VegaNinja 

A búzasikér a búza kivont fehérjetartalma, ebből készül a szejtán, másik nevén búzahús. Húsételek helyettesítésére kiváló választás. B-vitaminokat, niacint, E-vitamint, rezet, vasat, mangánt, cinket, magnéziumot, kalciumot, foszfort és szelént tartalmaz. Szejtán alaprecept: a búzasikérport alaposan befűszerezzük, besózzuk még szárazon, és jól elkeverjük. Magyaros ízvilághoz borsot, köményt, pirospaprikát használjunk, de ez szabadon variálható. Keverhetünk hozzá lisztet vagy sütőport, hogy ropogósabb vagy szivacsosabb állagot érjünk el. Ezután vizet adunk hozzá, 100 gramm sikérhez kevesebb, mint 2 dl víz szükséges. Ekkor összeáll egy gumis kis gombóccá, melyet félökölnyi labdákra kell szedni, és 10 percre félrerakni. Közben tegyünk a tűzre egy jól befűszerezett főzővizet, és ha forr, tegyük bele a labdácskákat. Ha feljönnek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket. Ezután úgy használható, mint a hús, szeletelhető, darálható, pácolható, süthető, vagy főzhető. Búzasikér – szejtán receptek The post Búzasikér appeared first on VegaNinja.

puha kenyér

2018. január 2. Beautilicious 

puha kenyérEgy igazán finom puha kenyér, ami az alakodnak sem árt meg, és este is nyugodtan ehetsz belőle.Idén sem maradunk ki semmiféle jóból ! Már készülnek az új receptek Hozzávalók - 85gr zabliszt - 15gr bambuszrost liszt - 75gr lenmag liszt - 25gr útifűmag héj - 1 tk só - fél tk szódabikarbóna - fél tk pirospaprika - 3 tojás - 50gr sajtkrém - 100ml tej - fél citrom leve Így készítsd - Törd fel a tojásokat - Öntsd össze a nedves hozzávalókat, és keverd össze - Keverd össze a száraz hozzávalókat is, majd fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez kevergetés mellett - Tedd a masszát tepsibe, vagy kenyérsütő formába - Süsd ki 180fokon 20perc alatt

narancsos rumos tejszelet

2017. december 29. Beautilicious 

narancsos rumos tejszeletA nagy kedvenc egészséges formában is elkészült. Annyira hasonlít az íze a valódi tejszeletéhez, hogy ha becsomagolnám egy olyan csomagolásba, észre se vennéd, hogy nem azt eszed. Ezt az ízt még tovább fokoztam naranccsal és rumaromával..nyamii!!! Hozzávalók - 65gr zaliszt - 20gr kakaópor - 15gr bambuszost liszt - 125gr joghurt - 60+70gr édesítőszer - 4+3 tojás - 250gr mascarpone - 1 narancs héja és leve - rumaroma - 20gr zselatin Így készítsd - Válasz ketté négy tojást  - A sárgáját keverd ki joghurttal, és a 60gr édesítőszerrel - Add hozzá a liszteket és a kakaóport - A fehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a tésztába - Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd ki 180 fokon 20 perc alatt - A krémhez válaszd ketté a 3 tojást, majd a sárgáját keverd ki a mascarponéval, és add hozzá a narancs héját és levét, majd a zselatint is - A fehérjét verd kemény habbá az édesítővel, majd keverd a mascarponéhoz - Ha kisült a tészta, vágjuk ketté, kenjük meg az egyik felét krémmel, majd tegyük rá a másikat

Zabpelyhes aszalt paradicsomos lenkenyér

2017. december 28. Gitta nyersétel blogja 

Zabpelyhes aszalt paradicsomos lenkenyérAz eredeti lenkenyeret már szinte sosem készítem, mindig teszek hozzá valamit, hogy lágyabb, finomabb, és hogy minél változatosabb legyen. Legutóbb az adventi nyersétel hétvégén készült ez a finom kenyér, az állaga és az íze is megállta a helyét :) olyanoknak is ízlett, akik eddig nem rajongtak a lenből készült nyers kenyeremért :) Felvágva, még aszalás előtt. Látszik a textúrájában a zab, az aszalt paradicsom és a lenmag is Hozzávalók: 30 dkg lenmag, 30 dkg zabpehely, 20 dkg hagyma, 20 dkg alma, 20 dkg aszalt paradicsom, egy szál sárgarépa só, fűszerek A lenmagot és a zabpelyhet szárazon durvára őröljük, félretesszük. A hagymát, almát, paradicsomot és a sárgarépát kevés vízzel elturmixoljuk. Nem kell teljesen homogénre, nem baj, ha maradnak benne morzsányi kis darabok. Ezt a nedves részt ízesítjük sóval, zöldfűszerekkel (bazsalikom, petrezselyem zöldje, stb) A magokat összegyúrjuk a turmixolt zöldségekkel, és kenyérforma veknit formázunk belőle. Nem kell sokat gyurkászni, épp csak annyit, hogy összeálljon. Folpackba tekerjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A magok ez alatt az idő alatt megszívják magukat nedvességgel, összeáll a cucc... Reggel kibontjuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, betesszük az aszalógépbe és kb. másfél óra alatt készre aszaljuk. A légkeveréses sütő is tökéletesen megfelel. Ez az ízes kenyér alkalmas arra, hogy csak úgy magában, egy kis nyers pecsenyezsírral, sok sok zöldséggel együk. Reggelire vagy vacsorára tökéletes főétel. szép egyforma szeletekre vágjuk és megaszaljuk 

Mindent bele rizottó

2017. december 21. Beautilicious 

Ha van itthon sütőtök, akkor az nem éli meg a másnapot. Mindig van ötletem, mi kiszüljön belőle. Most egy gyors, egyszerű, de nagyon finom ebédet koronázott meg az isteni finom ízével. Hozzávalók - 100gr barna rizs - 150gr feta sajt - 200gr sütőtök - 200gr brokkoli - 2 paradicsom Így készítsd - Főzd meg sós vízben a rizst - Süsd ki a tököt - Párold meg a brokkolit - Vágd fel a sajtot és a paradicsomot - Majd keverd össze a hozzávalókat


Szerintünk ez is ízleni fog ...

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!