2010. november 14., vasárnap

Kokuszkremmel toltott mandulatorta




Attol fuggetlenul, hogy mar majdnem nyul vagyok, a csaladomat rendszeresen meglepem edessegekkel is. Hugo miota ezt megkostolta, minden nap- Csokitortat!!! szeretne(o igy hivja) Nem vagyok jo sutesbol, de ez igazan jol sikerult, ezert merem megosztani veletek. Nem sok olyan gyerek lesz szerintem akinek nem izlik majd.
A torta alapotletet Vera baratnom Madridbol adta, ahol volt szerencsem ennek egy joghurtos-kremsajtos teteju rokonat megkostolnom es azota torom a fejem hogyan lehetne azt a nyamvadt egy tojast is kihagyni belole.(mert nem jo az nekunk es akkor vegan lenne)
Ha van valakinek otlete, szoljon :)

A tortahoz:

-1 biotojas
-10dkg nadcukor(porra orolve) (xilittel is lehet)
-pici so
-10 dkg natur mandula porra orolve( pl kavedaraloban)
-10-15 deka feher es teljes kiorlesu tonkolyliszt kevereke
-1 kk sutopor
-1 csapott kk szodabikarbona
- 1 dl kokusztej(konzerv, de lehet helyette natur joghurt is)
-2 ek kokuszreszelek
-1 ek natur kakopor
-3-4 ek repceolaj

a kremhez:

-fel csomag alnatura vanilias pudingpor
-2 dl kokusztej
-1 dl viz
-2 ek kokuszreszelek
-3 ek nadcukor(poritva)

a mazhoz:
-3 ek kakopor(natur)
-4 ek nadcukor(por)
-2 ek novenyi margarin(bio)
-3 ek kokusztej

A tojast a cukorral pici soval vagy 5-10 percig legmagasabb fokozaton robotgeppel kifeheredesig habositjuk. A lisztet, a porra orolt mandulat kulon talban osszekeverjuk a sutoporral, a szodabikarbonaval, kokuszreszelekkel kakaoval es jol elkeverjuk. A cukros tojasos keverekhez adjuk a kokusztejet(joghurtot) az olajat robotgeppel lasssu fokozaton keverjuk, majd aprankent adagoljuk a lisztes kevereket, mig egy suru, homogen masszat nem kapunk.
ha vkinek tul suru, pici olajjal, vagy kokusztejjel lehet lazitani rajta. 180 fokra elomelegitett sutobe, margarinos kilisztezett tortaformaba vagy piteformaba ontjuk es 20-25 perc alatt tuprobaig sutjuk. kivesszuk, es felretesszuk hulni.
A kokusztejet a vizzel felforraljuk a pudingport, a cukrot es nemi kokusztejjel csomomentesre keverunk. a kokusztejes vizes forralt folyadekot felreteszuk es aprankent kavargatva beleontjuk a pudingporos cukros masszat, ugyanugy mintha pudingot keszitenenk. Ha besurusodott beleszorjuk a reszeleket is, es hagyjuk kihulni.
Ha a tortank kihult egy cerna segitsegevel felbevagjuk, megkenjuk a kokuszkremmel, a tetejet visszahelyezzuk. Jon a csokimaz.
Lassu tuzon a kakaot a kokusztejet es a cukrot osszeolvasztjuk es amikor homogen, levesszuk a tuzrol. belekeverjuk a margarint, addig mig egy olvad laza folyos csokimasszat nem kapunk.
kirakjuk hulni az erkelyre ot percre es utana szepen egyenletesen eloszlatjuk a torta tetejen.
A csokimaz megszilardulasa utan szeleteljuk es megesszuk. Mind egy szalig :)) Ha vki nem akar a kokuszkremmel bajlodni, akkor kihagyhatja. Mondjuk nem tart tobbet egy puding elkeszitesenel. Bar a torta szetvagasa tartogathat nemi meglepetest es ketsegtelenul rizikos vallalkozas. A kokusztejben egyebkent rengeteg lehetoseg rejlik en most kiserletezem vele, minel szelesebb koru felhasznalasat illetoleg. A kokusz izt nem lehet megunni. Foleg csokival. Jo etvagyat!:)

1 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon jónak tűnő recept, hétvégén ki is próbálom, köszönöm! :-)
Az 1 tojást valószínűleg úgy fogom kihagyni, hogy felerészben tönkölyliszt helyett durumlisztet teszek bele, az jó tapadós.