2012. március 17., szombat

Mákos falafel


Épp "alkotói korszakom csúcsán", amikor szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy dőltek belőlem a jobbnál jobb ötletek a konyhában indiai, makrós és egyéb vonalon, mert volt időm kísérletezni, és volt hozzá kedvem is, lendületem is, szóval épp akkor kellett visszavonulót fújnom és az orvos javaslátára ágynyugalomba kerülnöm.(ennek már néhány hete). Ennek sajnos egy indiai főzőtanfolyam is a kárát látta, amit le kellett mondanom. Szerencsére maradt konzerv anyag a gépen, amit még korábban készítettem, mint  ez a mákos falafel, úgyhogy most igyekszem mindet feltenni...
Ez a pogácsa, tökéletesen beleillik a makrobiotikus étrendbe, legfőbb alapanyaga a sárgaborsó és egy kicsi mák. Remek húshelyettesítő pogácsa,  -  fehérje és kálciumpótló is - amit én ezúttal, egy olaszos ételbe dolgoztam be. NO ez viszont a paradicsom miatt már nem makrobiotikus.Viszont egészséges!

Mákos falafel

Hozzávalók: 1 bögre sárgaborsó, 2 evőkanál mák, fél fej lila hagyma, só, bors, 1-2 evőkanál kukoricaliszt, Ré napraforgóolaj

1./ A sárgaborsót mossuk át, majd egy fél órára áztassuk be vízbe, majd főzzük puhára. Szinte pépesre.
2./ Öntsük át egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, ízesítsük fűszerekkel, mákkal és szórjuk meg annyi kukorica liszttel, hogy keményebb legyen az állaga.
3./ Gyúrjunk belőle gombócokat és egy kicsi, olajjal kikent tepsire téve, kb. 30 perc alatt süssük meg.

2 megjegyzés:

  1. Akkor most ki készítette ezt az ételt?
    Spagetti con vega polpettini (Spagetti mákos falafellel)
    MARMALADE
    A fotó is ugyanaz!

    VálaszTörlés
  2. Mind a kettő blogot ugyan az a személy írja, Marmalade, vagyis én! Csak ez az egészségtudatosabb,húsmentes oldalam!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails