2012. április 26., csütörtök

Finomfőzelék

Hehe, ma láttam Osztyának egy képét a finomfőzelékről, és eszembe jutott a Férjség felszaladó szemöldöke, mikor végigfutotta a fotóimat, közöttük ezt is... :)
Tény, hogy sokkal jobbat is képes lennék készíteni, hiszen annyira nem vagyok antitalentum, de az ember vagy főz, vagy fényképez. Amikor már éhes a banda és még nincs kész a saláta, vagy egykattintásos fotó, vagy semmi sem készül. A maradékot végképp nem érdemes megörökíteni, főleg ha üvegben viszi az ember magával százkilómétereket. Ettől függetlenül a finomfőzelék az finom, legalábbis számomra.

Hozzávalók:
50 dkg borsó
2 karalábé
3 szál répa
2 marék kesudió
2-3 ek tk liszt
víz
vegamix

petrezselyem zöldje

A karalábét és a répát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A borsóval együtt kevés sós - vegamixes vízben megfőzzük.
A kesudiót összeturmixoljuk finomra, adunk hozzá még vizet, majd lisztet és a petrezselyem zöldjét. A főtt zöldségekhez öntjük kavargatás mellett. 15 percet főzzük, közben továbbra is sűrűn kavargatjuk.
Friss salátalevelekkel, fasírtfélével fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések: