2012. március 20., kedd

Burgonyás zsömle

Sokszor teszek a zsömle, vagy kenyér tésztájába burgonyát, mert fellazítja, viszonylag puhává teszi. Most is a főtt krumpli maradékot a tésztához irányítottam. Egészen formás zsömlék születtek belőle, hamar elfogyott.

Hozzávalók:
60 dkg liszt (40 dkg tk és 20 dkg fehér)
2 nagyobb  főtt burgonya összetörve
3 dl növényi tej
1,5 tk só
1 tk méz
1/3 kocka élesztő
magok

Most a kenyérsütő gépben dagasztattam ki a tésztát, amit azután kézzel átgyúrtam, és 12 egyenlő részre vágtam. (nagyobbacskák lesznek így)
Formáztam, kikent zsírpapírra raktam, a tetejét megkentem vízzel, bevágtam, megszórtam magokkal, és fél órát kelesztettem. Azután 40 perc alatt megsütöttem közepes hőfokon.


Nincsenek megjegyzések: