skip to main | skip to sidebar

"Legyen néktek eledelül..."

Facebook

Rendszeres olvasók

Hogy Neked is legyen!

A kötet megrendelhető:
"Legyen néktek eledelül"
Bp. 1601. Pf.94.
Nagy Zsuzsa

Útbaigazítók

  • I. Reggeli gabonaételek
  • Jelmagyarázat

Alapanyag beszerzés

Olvasnivalók!

  • Vezsuzsi gyöngyei
    Júliusi tanfolyam ajánló
    2 hete
  • Hokata studio
    Csupa virág
    2 éve
  • ...az élet örömei...
    Nektek készült!
    5 éve
  • Mamami Bolt - a kötődő nevelés boltja.
    A kenguru módszer
    6 éve
  • BioBrigi, avagy megint mi a csudát eszel?
    Egészségnap a Kőrösiben
    6 éve
  • Gitta nyersétel blogja
    Kávés csokitorta
    7 éve
  • pjulcsi
    májfévörit
    7 éve
  • BorsheCraft
    Következő megálló
    8 éve
  • LEDANNA
    Kézzel rajzolt láncok gyerekeknek
    8 éve
  • Colette álmai
    NYÁR/SUMMER
    9 éve
  • fércművek
    Valóra válik egy álom
    9 éve
  • A $i projekt
    Félsiker (vagy inkább kétharmad, de itt az nem visz mindent)
    9 éve
  • Ráczkevi Kata; design táskák egyéniségeknek
    Menghadirkan Nuansa Warna Ungu Pada Ruang Tamu
    9 éve
  • hordosv-játék és örömgyár
    Hölgyválasz kitűző az elegáns hölgeknek
    10 éve
  • Kreatív dolgaim
    Ha csütörtök akkor kiállítás:) Csáji Attila MŰcsarnok
    10 éve
  • Édes kötelesség
    Más tészta :)
    10 éve
  • Vegagyerek
    Mandulaszószos, édesburgonyás padlizsán-torony
    11 éve
  • Csili : V i r á g é k s z e r : ilisC
    Egy ékszertervező élete 1.
    11 éve
  • 17pillanat
    Tokok ...
    11 éve
  • Jucuu szobahőmérsékleten köt
    Segítség fonalügyben
    11 éve
  • fittanyuka
    Fittanyuka Konyhája
    11 éve
  • Hordozók
    Hordozótesztelés: Liliputi mei tai
    12 éve
  • Édes kis semmiségek
    Felhívás
    12 éve
  • Passzió Kézművei
    Őszi kirakat
    13 éve
  • Vegánságok
    Gyertek a Vegetáriánus Fesztiválra!
    13 éve
  • Nemcsak kenyérrel...
    Áldott karácsonyt!
    14 éve
  • Egy csepp méz
    Egy kis reklám
    14 éve
  • Tofu a tortán
    Frutti élménybeszámolója
    14 éve
  • Így szól a hegedűm
    Vasárnapi példakép
    15 éve
  • TŰPÁRNA
    Lemaradás
    16 éve
  • Családi napló
  • Fűszer és Lélek, Erdőbénye, Tokaj-Hegyalja, Zemplén
  • Zizi kalandjai
  • Vera vega konyhája
  • Nyersen szép az élet!
  • Sokgyerek
  • Anice kötött élete (volt Big Mama)
5 megjelenítése Az összes megjelenítése

Forgalom

StatCounter - Free Web Tracker and Counter

Banán Betty

2010. május 16., vasárnap

Azaz narancsos, banános kenyérpudnig. Nagyon praktikus olyankor, amikor amúgy is van esetleg otthon száraz, maradék kenyér. Nekem mázlim volt, mert épp akadt, pont elegendő, így kicsit kevesebb munkám volt a reggelivel, és még egy száraz kenyér darabtól is megszabadultam, amit kerülgettem pár napja.
Az elkészítés nem igényel túl sok szakértelmet. Kicsit kellemetlen a száraz kenyérrel hadakozni, mert hát kemény, és nagyon morzsálódik, de ez a legnehezebb része a folyamatnak.
Sokféle finomság kerül bele, a kockára vágott almától, a granoláig. Szerintem később mindenki a maga ízlésére alakíthatja.  A nedvességet nem meglepő módon narancsléből, és banánból turmixolt krém adta. Egy hatalmas jénaim lett pont tele a könyvben leírt adaggal. Amíg átmelegedett a sütőben, (mert a recept azt írja, hogy melegítsük át... hát hogy ennél többet volt-e benn, nem tudom, de szerencsére az alma teljesen nyers maradt) addig elkészítettem a diótejet, amiből már csak elég kevés fért a tetejére, illetve nem is tudom pontosan mennyinek kellett volna rákerülnie. Finom volt. Vittünk belőle anyósomnak, és sógornőmnek is, mert épp találkoztunk ma velük, és ők mindig értékeli a kóstolókat. Ellenkező esetben nem tudom hogy tudtunk volna megbirkózni ekkora adag igazán laktató reggelivel.
Bejegyezte: Unknown dátum: 22:12
Címkék: búza, I.kötet

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Legyen néktek eledelül..." Copyright © 2011 Szildamedia

Ízekben gazdag szép napot!

Ezen az oldalon egy remek szakácskönyv sorozat végigfőzését követheted nyomon! Gyere, tarts velem!

Magamról

Unknown
Teljes profil megtekintése

Blog Archive

  • ►  2011 (4)
    • ►  július (1)
    • ►  június (1)
    • ►  április (2)
  • ▼  2010 (33)
    • ►  június (4)
    • ▼  május (25)
      • Zabtál
      • Főtt búza kesudiótejszínnel
      • Egy kis pihenő
      • Halvás porridge
      • Hajdina gesztenyés diókrémmel
      • Friedheim granola
      • Ananászkrémes árpakása
      • Banán Betty
      • I. szavazás lezárult- Meggyes kölesfelfújt
      • Már csak hét óra!
      • Zabpalacsinta
      • Szedres tofukrém
      • Svédasztalos vegán-reggeli+szójatej
      • Almás, szilvalekváros rakott árpa
      • Reggeli gyümölcsös rizsfelfújt
      • Kukoricatorta
      • Az első lemaradás
      • Szavazás
      • Krémes műzli
      • Tökéletes waffel
      • Meggyes kölesfelfújt
      • Az alapanyagokról
      • Narancsos mazsolás rizs
      • Nutella
      • Almás polenta
    • ►  április (4)
Wellness Hétvége

Gasztobox

Gasztobox

Jelek

Jel magyarázat
Nehézség
Főzésidő
Ízélmény
Költségszint
Megjelenés
Gluténmentes
Recept helye

Csicseregjünk!

Labels

  • 120perc (1)
  • 20perc (3)
  • 50perc (4)
  • alapanyag (1)
  • árpa (1)
  • búza (2)
  • egytálétel (1)
  • eredményhirdetés (2)
  • gluténmentes (14)
  • granola (1)
  • hajdina (1)
  • hüvelyes (1)
  • I.kötet (21)
  • III.kötet (1)
  • kenyérrevaló (1)
  • keret (11)
  • köles (3)
  • köret (1)
  • kudarc (2)
  • kukorica (3)
  • növényi tej (1)
  • recept (3)
  • rizs (3)
  • saláta (1)
  • V.kötet (1)
  • V.kötetnövényi tej (1)
  • VI.kötet (1)
  • vöröslencse (1)
  • waffel (1)
  • zab (7)