2011. november 19., szombat

Vegan lasagne

Ezt már vagy egy hónapja csináltuk, nem igazán volt idő postolni, remélhetőleg mindenre jól emlékszünk. Egy NoSalty recept volt az alap, lasagne classico.


Hozzávalók:

piros szószhoz:
1 kg paradicsom (vagy paradicsomszósz)
3 fokhagyma
friss bazsalikom
oregano
rozmaring
só, bors
paprika
fél hagyma
egy csomag szójagranulátum
olaj

fehér szószhoz:
szójatej
olaj
fél hagyma
szerecsendió
fehérbors
bors
liszt

plusz persze a durum lasagnetészta

Idő: számolj egy órával és hallgasd meg az új Téveszme lemezt főzés közben!

A paradicsomokat természetesen nem pucoltuk meg, ahogy a nosalty írja, hanem feldarabolva olajra dobtuk a fokhagymával és a fent felsorolt fűszerekkel és főztük egy kicsit. Raktunk bele paprikát is. Az eredményt leturmixoltuk botmixerrel. A beáztatott és kinyomogatott szóját olajon hagymával megpirítottuk, majd a paradicsomos szószba dobtuk és tovább főztük. Ezzel kész is a piros szósz.

A fehér szósz is olajon pirított hagymával kezdődik, aztán erre mehet a liszt pirulni. Ehhez adtuk fokozatosan a szerecsendióval, borssal és fehérborrsal melegített tejet. Addig kell főzni, amíg jó nem lesz az állaga.

Olajos üvegtálba mehetnek a rétegek, tészta, fehér-, piros szósz felváltva. A tetejére fehér és piros szósz keverékét raktuk sajt helyett, aztán mehet a sütőbe. Addig sült, amíg szép nem lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése