2011. január 4., kedd

Mit kenjek a kenyérre? 13. – Zöldborsókrém

Fura, hogy eddig pont borsóból nem csináltam krémet, pedig az egyik kedvenc zöldségem. Az előállítás semmiben nem különbözik a kukoricakrémtől, csak a fűszerezés módosult kicsit.

Zöldborsókrém


Hozzávalók:
zöldborsó (télen mirelit, tetszőleges mennyiségben)
egy fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
olaj, olivaolaj
fűszerek (só, bors, chili, köménymag, petrezselyem, szójaszósz, stb.)

Idő: Pár perc alatt kész, pont lepörög az Icaros első demója, myspace-ről hallgatható

A hagymát és a fokhagymát felvágtam, meleg olajba dobtam, megsóztam, aztán rászórtam a mirelit borsót. Fűszereztem minden jóval (lásd hozzávalók), majd pár perc után levettem a tűzről, kicsit hagytam hűlni, majd turmixoltam víz és olivaolaj hozzáadásával. Már melegen kenhető a kenyérre, nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése