2010. december 17., péntek

Padlizsános póréhagymás tekercs

Ma végre voltam piacon, szóval jönnek az új receptek gyakrabban. Ma egy ezer éve elmentett receptet használtam fel a Vegánságok blogról. A tekercs tartalma más, mint a linkelt oldalon, a többi ugyanaz. Sárgaborsófőzelék volt hozzá, mert az király.

Padlizsános póréhagymás tekercs

nem épp olyan, mint az eredeti

Hozzávalók:

Tészta:
300 g liszt (ebből 200 g tk tönkölyliszt és 100 g finomliszt)
0,5 dl olaj
kb. 3 dl víz
1 kávéskanál szódabikarbóna


Töltelék
1 kis padlizsán
1 kis póréhagyma
1 kis fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
egy csomag retek levele (opcionális)
olaj
fűszerek (só, bors, amit akarsz)

Idő: sütéssel együtt kb. egy óra, régi klasszikust hallgattam főzés közben, Distillers – Coral Fang.

A töltelékkel kezdtem, a padlizsánt szokás szerint felkarikáztam, megsóztam, kicsit állni hagytam, majd lemostam a levét. Kis kockákra vágtam. A póréhagymát és a fokhagymát feldaraboltam. A hagymát felkockáztam, olajon megpirítottam, majd beledobtam a többi cuccot. Megsóztam, borsoztam, szórtam bele találomra fűszereket, amik szimpatikusak voltak és kis víz hozzáadásával pároltam. Vágtam bele reteklevelet is főni, mert tanultam, hogy finom, aztán az eredményt félreraktam.

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd a fent linkelt oldal leírása alapján téglalapokat készítettem és a tölteléket belepakoltam. Az egyik tészta túl vékony, a másik túl vastag lett, szóval még lehet gyakorolni. A rudakat darabokra vágtam és tepsibe pakoltam, kb. fél órát sütöttem. A formázás nem lett a legjobb, de az eredmény ehető. A maradék töltelékből padlizsánkrém lett.

minden póréhagyma ilyen belül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése