2010. november 27., szombat

Vendégblogger - Sült-lecsós Tofu

A mai receptet Cinci és Mező küldte.

Sült-lecsós Tofu


Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 db paprika
- 4 db paradicsom
- 300 g natúr tofu
- só
- bors
- 1 csapott mokkáskanál gyömbér vagy fele ennyi friss reszelt gyömbér
- csili ízlés szerint
- olaj

Zeneajánlat nem érkezett a cikkhez, szóval itt egy fasza Wizo album, ezt hallgassuk főzés közben!

Serpenyőben vagy wokban kevés olajon megpirítjuk a tofut, majd egy tányérra öntjük. Ezután ugyanabban a serpenyőben vagy wokban megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, kis pirítás után a paradicsomot, és magas lángon sütjük. Mikor elkezd levet ereszteni, levesszük a lángot és lefedjük. Mikor kiereszti a levét, hozzátesszük a tofut, egyszer összerottyantjuk, míg a tofu pirosas nem lesz. Ha kész, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel és apróra vágott újhagymával vagy snidlinggel. Tetszés szerint magában, rizzsel vagy tésztával is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése