2010. augusztus 8., vasárnap

Mama zserbója


2 dl vízben 3 ek porcukorral feltuttattunk 2 dkg élesztőt, közben 50 dkg lisztet (nyugodtan lehet teljes kiőrlésű a fele) 25 dkg Liga margarinnal eldörzsölünk. Összeöntjük, jól összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, 3 mm-es lapokra nyújtjuk. Tepsibe teszünk egy lapot, baracklekvárral megkenjük, 20 dkg cukor és 30 dkg dió egyharmadával megszórjuk, meglocsoljuk rummal. A negyedik fedőlap ráborítása után közepes lángon készre sütjük.

Mama így készíti a csokimázat:
20 dkg cukrot 1 dl vízzel hólyagosra főz, 2 ek kakaót tesz bele. Ha kész, 5 dkg Ligát kever hozzá.

(Nekem még egyszer sem sikerült így, én úgy csinálom, hogy felolvasztom a margarint, feloldom benne a cukrot, kicsit főzöm, aztán megküldöm kakaóval meg rummal. De hogy miből mennyit, azt nem tudom megmondani, csak érzésre hajigálom bele. És nem is lesz olyan szép szilárd, mint a Mamáé.)

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nálunk a férjem nagy kedvence a Zserbó. Ő kibékülne vele ha csak ezt sütném.
    Kitaláltam, hogy idén tortaformába is elkészítem a szülinapjára.
    Móni

    VálaszTörlés