2009. október 3., szombat

zabpelyhes-szezámos keksz


25 dkg zabpelyhet aprítógéppel ledarálunk (nem kell teljesen simára), hozzáadunk 1-1 nagy marék búzakorpát és búzacsírát meg annyi graham lisztet (kb. 20 dkg), hogy az eddigi hozzávalók egy fél kilót adjanak ki. Hozzáteszünk 10 dkg darált szezámmagot, 15 dkg Liga margarint, 15 dkg cukrot, egy csipet sót és egy csomag sütőport. Egy fél citrom héját belereszeljük és a levét belecsavarjuk. Épp csak annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tészta legyen. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk (ha nem akarunk/tudunk a szaggatással pepecselni, derelyeszaggatóval vághatjuk a kinyújtott tésztát kockákra) és közepes lángon (160 fok) világosra sütjük. Ha kakaósat is akarunk készíteni, felezzük el a tésztát és az egyik felébe gyúrjunk 2-5 dkg kakaót (vagy karobport).


A legizgalmasabbak a maradék tésztából alkotott vegyesek :)

2 megjegyzés:

  1. Szia! Már sok receptedet kipróbáltam, nagyon finomra sikerültek! Ez is tetszik, de a kisfiam még olajos magvakat sem ehet, ezt szimplán kihagyhatom, vagy helyettesítsem valamivel?
    Várom a további klassz sütiket! :))

    VálaszTörlés
  2. Örülök! :)
    Nyugodtan ki lehet hagyni a szezámmagot, úgy is finom.

    VálaszTörlés