2009. július 21., kedd

álom almás


Egy kisebb, nem csatos tortaformában megkaramellizálunk 10 dkg cukrot. Négy almát meghámozunk és felnyolcadolunk. Amennyi a forma aljába fér, annyit szépen belerakunk, a többit felkockázzuk.
25 dkg lisztet (pl. 10 dkg tönköly v. zabpehelyliszt, 10 dkg Grahamliszt, 5 dkg finomliszt) elkeverünk 7 dkg cukorral, 1 tk sütőporral, 1 tk szódabikarbónával, 1 tk fahéjjal, 1/2 dl olajjal, 1 tk ecettel és annyi vízzel, hogy a massza galuskatészta sűrűségű legyen. Ebbe a masszába keverjük bele a felkockázott almát és ráöntjük a karamellbe rakott almára.
180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd tányérra borítjuk, hogy a karamell legyen felül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése