2012. április 23., hétfő

Almapuding-torta nyersen

Régóta keresek olyan módszert, amivel olajos magvak, gabonák és aszaló nélkül, nyers gyümölcsökre alapozva tudok finom nyers vegán édességet készíteni.

Végre sikerült!

Reszelt almát kinyomkodom, ízesítem, és a levéből annyit teszek vissza, hogy az útifűmaghéjjal sűrű puding állagú legyen.
Ez alkalommal szilikon formában még keményedett egy kicsit, majd kivettem belőle, és a lányom kedvéért kókuszzsírból, mézből és kakaóporból bevonót készítettem rá.    Páromnak csak egy kis szeletet sikerült félretenni, és ahogy láttam, gyermekeim még annak a széleit is levágták :-)

Jól illik az almához a mazsola, mák, citromhéj, fahéj, kókusztej - én leginkább ezekkel ízesítem.

Eszközigény: nagy-lyukú reszelő, (lehetőleg szilikon) tortaforma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter