KRUMPLIGOMBÓC
Hozzávalók:
1 kg krumpli, 20-25 dkg liszt, 1 tojás, fél csokor petrezselyemzöld, só, reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, melegen áttörjük. Belekeverünk egy kávéskanál sót, néhány csipet reszelt szerecsendiót, aztán félretesszük hűlni. Miután kihűlt, belekeverjük a lisztet, tojást és a petrezselyemzöldet apróra vágva. Beolajozott kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk a masszából, és gyöngyözve forró, sós vízben 1.2 perccel tovább főzzük őket, mint ahogy feljönnek a víz felszínére. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, és mártásos ételek mellé köretként tálaljuk, de zöldfűszeres tejföllel meglocsolva, esetleg sajttal megszórva önálló ételként is adható.
(A képen gombapaprikással tálaltam a krumpligombócot.)
Tipp:
A gombócok főzésénél ajánlatos először csak 1-2 gombócot tenni a levesbe, hogy lássuk, nem főnek-e szét. Ha esetleg szétfőnének, a krumplihoz keverjünk még némi lisztet.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
a vadast neztem meg jo ..es jol is sikerult.maskor is fogok korulnezni ,mert jok vagytok.
receptek
(bonisnatalia, 2012.11.16 20:09)