TOFUFASÍRT MAZSOLÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
A fasírthoz: 30 dkg tofu, 3 evőkanál zabkorpa vagy durvára darált zabpehely, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 2 kávéskanál só, negyed kávéskanál őrölt kömény, 2-3 csipetnyi őrölt bors, olaj a kisütéshez.
A rizshez: 25 dkg barna rizs, 2 sárgarépa, 5 dkg mazsola, só, őrölt (fehér)bors, fél csokor petrezselyemzöld, fél evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A fasírthoz a tofut apróra morzsoljuk, összekeverjük a kis kockákra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, belegyúrjuk a zabkorpát, aztán félretesszük.
A rizst háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, és az olajon 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a fölaprított petrezselyemzöldet, 2-3 csipetnyi őrölt borsot szórunk rá, és még két percig kevergetjük. Összeforgatjuk a főtt rizzsel, aztán melegen tartjuk.
A fasírtmasszából lapos pogácsákat formázunk. 2-3 evőkanál olajban lassú tűzön mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A megsült fasírtot a rizzsel tálaljuk.
Tipp:
A fasírtmasszába tehetsz párolt zöldborsót, kukoricát vagy más zöldséget is.
A fasírt füstölt tofuból is elkészíthető.