Nyers lecsó






Lecsót készíteni nem csak agyonfőzve lehet, hanem nyersen is. Ugyanazok a hozzávalói, mint a főtt lecsónak, csupán nem hagyjuk, hogy a legértékesebb tápanyagok kárba vesszenek.

Az igaz ugyan, hogy a főtt paradicsomból a likopin nevű színanyag jobban hasznosul, jobban felszívódik, viszont ha mérlegre tennénk a főtt és nyers paradicsomot tápanyagtartalom szempontjából, akkor a nyers felé billenne a mérleg mutatója.

Hozzávalók: 2 db sárga húsú paprika, 1 kisebb vöröshagyma, 2-3 db érett paradicsom, őrölt piros paprika, Himalaya só, extra szűz olívaolaj.

Elkészítés: A paradicsomot, paprikát és vöröshagymát apróra vágjuk, majd őrölt pirospaprikával és Himalaya sóval összeforgatjuk. Kiveszünk belőle egy kis darabot, teszünk hozzá egy kis extra szűz olívaolajat és azt botmixerrel pépesítjük. Ez lesz a szósz. A szósszal leöntjük a zöldségeket, összekeverjük, és már fogyaszthatjuk is.

Ha elsőre idegenkedsz tőle, próbáld ki úgy, ha a családnak főtt lecsót készítesz, akkor keverd ezzel a Tiédet. Sokszor én is így szoktam, hogy kevés főtt lecsóba kockázok még paradicsomot és paprikát.

Jó étvágyat! 🙂




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM