2012. július 5., csütörtök

Műzlis puding

Újabban szívesen eszünk pudingot, mivel azonban nem túl értékes tápanyag, gondoltam feljavítom kicsit. Ezért került bele 1-2 marék müzli is kiegészítésképp. Máskor általában csak mandulaszeletekkel keverem, a többiekét étcsokoládéval. Egészen finom lett.
Ilyenkor a melegben kicsit lehűtve jól esik az embernek, és kicsit jobb is, mert nem annyira jeges, mint a fagylaltok.

Hozzávalók:
2 zacskó vaníliás pudingpor (ha lehet bourbon vaníliás, vagy keményítő + vanília)
1 l növényi tej
3 ek gyümölcscukor (szítvia, xillit)
2 marék müzli

A cukrot és a pudingport kevés hideg tejjel összekeverjük, a többi tejet felforraljuk.
Amikor forr, a pudingport beleöntjük, 1-2 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt. Belekavarjuk a müzlit is, és kis tálakba töltjük. Hűlni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések: