2012. augusztus 14., kedd

Glutén-, és tejmentes villámgyors torta


Ez az egyszerű süti teff lisztből készült (bár egy kevés rizslisztet is adtam hozzá, csak azért, hogy "higítsam":). A teff egy nagyon jó gluténmentes gabona, Etiópia "csoda-gabonájának" nevezik, a legapróbb szemű gabonaféle, a wikipédián azt láttam, hogy 150 teff-szem tesz ki egy búzaszemet.
Több kalciumot tartalmaz, mint a tej, sok-sok vasat, sok rezet, cinket, foszfort, magnéziumot, fehérjét. Jó az illata, az íze, egyetlen baja van, az ára...
 
180 g teff liszt
70 g fehér rizsliszt
50 g kakaópor
50 g nádcukor
csapott kávéskanál GM sütőpor
2 tojás
kb 2/3 doboz 400 g-os kókusztej

A tojás fehérjét felvertem, a sárgáját kikevertem a cukorral, hozzáadtam, minden mást, a végén a tojáshabot és előmelegített 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütöttem.
Hát, nagyon gyorsan elfogyott, nagyon finom volt, de talán lehetne könnyebb a tésztája...
A pudinghoz kivételesen az egyszerűség kedvéért bolti burbon vaníliás pudingport használtam, szójatejjel és nádcukorral.

Nincsenek megjegyzések: