Murukku

A murukku egy dél-indiai sós snack, ami rizslisztből, urad dhal lisztből vagy csicseriborsó lisztből készül. Nagyobb ünnepeken, fesztiválokon készítik. Zárható dobozban sokáig tárolható. Van hozzá egy speciális készítő, hasonló módon működik, mint régen a darálós süti. Bele kell tölteni a tésztát, a végére rátenni a megfelelő formát, és tekerni.

Hozzávalók:

5 dl csicseriborsó liszt
2,5 dl urad dhal liszt
2 kk római kömény
1 kk őrölt chili
1 ek kurkuma
2 kk őrölt koriander
4 ek olaj
2 ek szezámmag
2 kk só
víz, amennyi szükséges

Összekeverjük a murukkuhoz valókat, majd vízzel kemény tésztát gyúrunk. Beletöltjük a darálóba, és egy zsírpapírra a középen lévő csillag alakú lyukon csigákat nyomunk, amiket aztán forró olajban aranyszínűre sütünk.

 


Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek