PARADICSOMOS MAKARÓNI
Hozzávalók:
50 dkg száraztészta (pl. makaróni, spagetti), 50 dkg érett paradicsom (vagy 1 konzerv hámozott paradicsom), 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20-25 levél bazsalikom, 1 evőkanál friss oreganolevél, só, őrölt bors, olívaolaj. A tetejére: sajt.
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kettőt-hármat keverünk rajta, aztán beletesszük a lehúzott héjú, földarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom sűrűsödni nem kezd.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát.
Mikor a paradicsom már szétfőtt, beleszórjuk az apróra vágott fűszerleveleket, ezután még öt percig a tűzön hagyjuk.
A tésztát a fűszeres paradicsommártással összeforgatva, sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp:
A friss fűszernövényeket helyettesíthetjük szárítottal is, de azt hamarabb adjuk az ételhez. Szárított bazsalikomból is, oreganoból is 1-1 bő kávéskanálnyit használjunk.