2012. október 12., péntek

Almás zellerleves (laktovegetáriánus)

Bármilyen hétköznapi ebédet feldob ez az ízletes, őszi leves.


Hozzávalók 2-3 személyre
  • 1 evőkanál vaj vagy ghí
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kisebb ökölnyi méretű zellergumó
  • 2 közepes alma
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1/4 szerecsendió frissen reszelve
  • 1 kis csokor zellerzöld
  • 1/2-1 dl tejszín

Megtisztítjuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük a zellert. Vastag aljú lábasban felolvasztjuk a vajat, és kevergetve üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a reszelt zellert, majd néhány keverés után felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi (bő 1/2 liter). Sóval és szerecsendióval ízesítjük. Forrás után kis lángon, lefedve főzzük. Megtisztítjuk és lereszeljük az almát is, és amikor a zeller már majdnem puha, ezt is a leveshez adjuk. Beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk az összevágott zellerzöldet, és összemelegítjük. Frissen és kihűlve egyaránt finom, tartalmas, de nem nehéz étel.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails