SZÉKELYKÁPOSZTA HÚS NÉLKÜL
Hozzávalók:
1 kg savanyúkáposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál étolaj, só (a káposzta sósságától függő mennyiségben, de lehet, hogy nem is kell), 20 dkg szárított szójakocka, pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, olaj, 3-4 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, egy zöldpaprika és egy paradicsom (vagy két-három evőkanál lecsó).
Elkészítés:
Két evőkanál olajon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát. A szóját a hagymához adjuk. 2-3 percig kevergetjük, aztán megszórjuk 2 evőkanál pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot valamint negyed kávéskanál őrölt borsot és negyed kávéskanál őrölt köményt. Lassú tűzön főzve a szóját félpuhára pároljuk. A zöldpaprikát eltávolítjuk belőle. Beletesszük a káposztát és a babérleveleket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lassú tűzön addig főzzük, míg a káposzta és a szója meg nem puhul. (Ha kell, közben pici vizet öntünk néha alá.) Tejföllel tálaljuk.
Tipp:
Ha túl savanyú vagy túl sós a káposzta, főzés előtt mossuk át tiszta vízben! Az ételnek (ha éppen van otthon) nagyon jót tesz némi folyékony füst.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Folyékony füst kapható pl. Budapesten a Herbaházban. Ez ahogy én ismerem egy pumpás flakonban van, szóval akár húsokra is spriccelhető. Kevés elég belőle, mert koncentrált. Viszont mivel kivonat, nincs az a káros, rákkeltő hatása, mint a füstölt dolgoknak.
füst
(Zsuzsi, 2014.01.01 14:51)
Szia, engem a folyékony füst érdekelne. Mi is az, hogy csinálhatom, ill. hol kaphatok?
Üdv, Zsuzsi
folyékony füst
(Heni, 2014.10.12 11:42)