2012. október 27., szombat

Sós kifli



Hozzávalók:

30 dkg tk liszt
30 dkg fehér liszt
2 kk só
1 ek cukor
1 zacskó száraz élesztő (7 gr) / 3 dkg friss élesztő
5 ek olaj
2,5 dl langyos víz
1 dl tej

A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, ezután beleöntjük a langyos tejet, vizet, olajat. Dagasztjuk, majd kb. fél órán keresztül meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk. 4 nagy kört nyújtunk. AZ egyik kört megkenjük puha margarinnal (szilikonecsettel pl) - nem kell vastagon! Ezután rátesszük a második kört, kicsit még nyújtunk rajta, 8 felé vágjuk, feltekerjük, a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Mindezt megismételjük a másik két körrel is. A kifliket letakarjuk, és 30 percig pihentetjük, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréses!! egyébként 200 fokra!). A pihentetés után jól lespricceljük vízzel a kifliket, és kb. 15 percig sütjük őket. (Sütőtől függően az idő nagyon eltérő lehet!)
Egy jó kis saláta mellé, vagy vacsorára naaagyon fini :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése