SAJT TÉLI KÖRETTEL
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg sütőtök, 25 dkg főtt egész gesztenye, 40 dkg kelbimbó, 1 teáskanál vaj, 3-4 ágacska rozmaring, só, két csipetnyi őrölt bors, 40 dkg grillezni való sajt, olaj.
Elkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk, és forrásban levő sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük.
A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben fölforrósítjuk a vajat vagy olajat, beleszórjuk a tököt, megsózzuk, megborsozzuk, körbepirítjuk, majd két-három evőkanál vizet öntünk rá, és kis lángon, lefedve pároljuk tíz percig. Ezután levesszük a fedőt, és a tökhöz adjuk a kelbimbót és a gesztenyét. Beledobjuk a rozmaringágakat, és az ételt 5-6 perc alatt összepirítjuk.
A sajtot négy szeletre vágjuk, és grillserpenyőben vagy tapadásmentes serpenyőben megsütjük.
A grillezett sajtot a gesztenyés körettel rögtön, forrón tálaljuk.
Tipp:
Rozmaring helyett nagyon finom 5-6 szál apróra vágott petrezselyemzölddel is. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kis csilit.