Banántésztás kókusztekercs






Nyers, természetes alapanyagú sütiről van szó, mely tésztájának a nedvességét a banán adja, innen az elnevezés is: „banántészta”, ami nem a hagyományos értelemben vett tészta.

Nem tartalmaz lisztet egyáltalán.

A banántészta alapanyagához összegyúrjuk az alábbi hozzávalókat: 2 banán, és annyi szárazanyag, amennyit felvesz, ez kb. másfél csészényi az alábbiakból: kávédarálón megőrölt kókuszreszelék, mandulatejből megmaradt mandulaliszt (vagy őrölt mandula), kakaópor.

Mandulaliszt készítése: A mandulatej elkészítése után a leszűrt szárazanyagból készül. A nedves mandulapépet egy tálcára tesszük, majd meleg helyen (pl. radiátoron) megszárítjuk. Ha megszáradt, kávédarálóban megdaráljuk, és már készen is van az alacsonyabb zsírtartalmú mandulaliszt. Íme:

mandulalisztlesz

Hasonlóképpen kókusztejből megmaradt kókuszzúzalékból is készülhet kókuszliszt, az is felhasználható a sütibe.

Itt pedig az összegyúrt banán-mandulaliszt-őrölt kókuszreszelék-kakaó alapanyagokból készült „tészta”,

ami nem bomba, és nem csokis hógolyó. 🙂

banantesztastekercskeszul1

Ezt a banántésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, és megkenjük a kókuszos töltelékkel:

banantesztastekercskeszul2

Kókuszos töltelék: Most nem volt itthon kesudióm, de abból a legfinomabb, legkrémesebb, így mandulát és mogyorót használtam helyette. A mandulát és mogyorót egy kis kókuszreszelékkel, mézzel, vízzel, vanília porral (elhagyható) összeturmixoltam, hogy kenhető masszát kapjak, és rákentem a kakaós banántésztára.

Feltekerjük a tekercset és a fagyasztóba tesszük egy kis időre, hogy keményebb, szeletelhető állagú legyen.

Szeletelés után tálaljuk, én aszalt áfonya lekvárt készítettem hozzá, mely úgy készült, hogy aszalt áfonyát turmixoltam össze egy kis vízzel. Nem kell édesíteni, hiszen az aszalt gyümölcs már eleve édes, koncentrált a cukortartalma. Aszalt áfonya helyett bármilyen más aszalt gyümölcsből elkészíthető. Ha teheted: cukrozatlant és kénezetlent válasz, vagy házi aszalásút.

Nem mind ketchup, ami piros. 🙂

aszaltafonyalekvar500

És beszéljen a fincsi végeredmény:

banantesztastekercs500-2




Hozzászólhatsz a témához, or Hivatkozhatsz bejegyzésünkre.

3 hozzászólás to “Banántésztás kókusztekercs”

  1. Noemi szerint:

    Ez volt eletem elso nyers sutije es oriasi elismereseket vivtam ki vele. A A parom alig birta abbahagyni. De azert ovatosan, nagyon „eteti” magat, de tnyleg nagyon tomeny. Isteni! Gyorsan elkeszitheto, jol nez ki es mennyei az ize! Sok ilyen finomsagot kerunk meg toled Nora! 🙂

  2. Anett Helmajer szerint:

    Isteni volt, köszönjük a receptet. 🙂
    Csoda, hogy ebben a mai oda nem figyelő világban lehet ilyen recepteket találni.
    Várjuk a következőt, Nóra! 🙂

  3. Angie szerint:

    Az ízvilág tenyleg nagyon ott van, kb mint a banános csokiöntetes palacsinta.Viszont a töltelekbe túl sok vizet tettem, vagy kevés belevalót..szintúgy a tésztába..Megosztanád grammban, vagy dkg-ban,az adatokat talán akkor jobban sikerül legközelebb.Köszönöm

Szólj hozzá, mondd el véleményed!

Powered by WordPress | For Free T-Mobile Phones visit www.BestInCellPhones.com | Thanks to iCellPhoneDeals.com, MMORPG Games and Fat burning furnace review

A weboldal sütiket (cookie) használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Az oldal további olvasásához kérem engedélyezd a sütiket. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Az oldalon megjelenő cikkek kizárólag tájékoztató jellegűek, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
Az oldalon közölt információk nem helyettesítik szakember véleményét, ezért kérjük, hogy minden esetben feltétlenül kérd ki orvosod tanácsát is.


FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, ADATVÉDELEM