Csicseriborsós-karfiolos egytál

2013. február 19., kedd

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
40 dkg karfiol
50 dkg burgonya
10 db aszalt paradicsom
kis fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kávéskanál pirospaprika
¼ kávéskanál őrölt bors


Elkészítése:
A csicseriborsót 12 órára beáztatjuk. Leszűrjük, majd friss vízbe téve puhulásig (kb. 4-5 óra) főzzük. Főzés során pótoljuk az elpárolgott vizet.

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és egy magas falú serpenyőben vagy wokban az olajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a megtisztított és apró rózsákra vágott karfiolt, majd rövid ideig pároljuk.

Beleszórjuk a pirospaprikát, a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, a felaprított aszalt paradicsomot, a sót és a borsot. Összekeverjük és kb. fél liter vízzel felöntjük.

Addig főzzük, amíg a burgonya és a karfiol megpuhul. Főzés során szükség szerint pótoljuk az elpárolgott vizet.

Mikor elkészült, összekeverjük a megfőtt csicseriborsóval.

Feltéttel (rántott zöldség, búzahús, tofu, sajt) és salátával kiegészítve tálaljuk.

Kapcsolódó recept: itt

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails
 
Lét-tudatos konyha - by Templates para novo blogger