2013. március 6., szerda

Böjti rakott karfiol - nyersen

Hogy miért böjti? - Mert a maréknyi tökmagon kívül hozzáadott zsiradékot nem tartalmaz.

És miért rakott karalábé? - Mert pici lányom aludt, így nem összekevertem salátának, hanem rétegeztem az összetevőket.

Egy adagnyit készítettem, az összetevői:
- 1 karalábé reszelve
- 2 marék tyúkhúr frissen szedve, összedarabolva
- 1 marék tökmag darabosra darálva
- 1/4 hagyma darabolva, sózva
- só, fűszerek

A tökmagot a hagymával és kevés karalábéval összekevertem, fűszereztem, majd rétegeztem egy műanyag tálba:
- tyúkhúr
- karalábé
- tökmag krém
- tetejére a maradék tyúkhúr, karalábé összekeverve
- lenmag díszítésnek
A rétegeket kicsit megnyomkodtam, hogy jobban összeálljon.

Finom volt, és bár ugyanazok az összetevői, mégis más hatást kelt, mintha simán összekeverem salátának :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

2009. január 18-tól Free Blog Counter