MEDVEHAGYMÁS SPAGETTI
Hozzávalók:
30-40 dkg tészta, 3 dl tejszín, 10 dkg shiitake gomba (más gomba is jó), 15-20 medvehagymalevél, 1 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, olívaolaj.
Elkészítés:
A megtisztított gombát feldaraboljuk. A tésztát forrásban levő, bő, sós vízben feltesszük főni. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kanál olívaolajat. Beleszórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, és nagy lángon átpirítjuk. Két perc múlva felöntjük a tejszínnel, és tíz percig fűzzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát, átkeverjük, és levesszük a tűzről. A mártást forrón összeforgatjuk a kifőtt, leszűrt tésztával.
Tipp:
Tálalásnál megszórhatjuk az ételt reszelt sajttal.