RAKOTT ZÖLDSÉG
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli...),10 dkg reszelt sajt, 4 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, negyed kávéskanál őrölt bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8-10 szál petrezselyemzöld. A zöldség főzővizébe só és őrölt bors.
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően 50-10 percre forrásban levő sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Véletlenül se főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használjunk!)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje. (Kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.)
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Tálalásnál tejfölt adhatunk hozzá.