Frankfurti leves

A bőséges ünnepi ételsorok után a frankfurti leves önmagában is elegendő, jóleső ebéd lehet.

Hozzávalók:

2 közepes krumpli
1 kis fej kelkáposzta
3 ek olaj
½ kk asafoetida (vagy fokhagyma)
1 kk pirospaprika
½ kk őrölt fűszerkömény
1 kk majoránna
egy csipet őrölt feketebors
2,5 kk só
1 pár szójavirsli
2 dl tejföl
1,5 kk liszt

Előkészítjük a zöldségeket: megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk, a kelkáposztának leszedjük a külső leveleit, kiszedjük a torzsát és kis csíkokra vágjuk. Egy fazékben felmelegítjük az olajat és megpirítjuk benne az asafoetidát (vagy fokhagymát). Ha megvan, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és beletesszük a zöldségeket. Néhány 2-3 percig dinszteljük, majd rászórjuk a fűszereket: a köményt, a majoránnát és a borsot. Felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, ahogy egy levesnél tesszük. Sózzuk, és addig főzzük, amíg a káposzta és a krumpli megpuhul. Míg fő, a tejfölt és a lisztet habverővel simára keverjük. Ha a zöldség puha, a levesbe beletesszük a szójavirsli karikákat és behabarjuk a tejfölös liszttel. Újra felforraljuk, és forrás után 2-3 percig főzzük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek