GOMBÁS MUFFIN
Hozzávalók:
5 szikkadt kifli, 50 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, só, 1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott gombát az olajon üvegesre sütött hagymakockákhoz adjuk. Megszórjuk paprikával, köménnyel, borssal és sóval, majd addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Ekkor felöntjük egy pohár (kb. 2 dl) vízzel, felforraljuk, majd az apró kockákra vágott kiflire öntjük, és összekeverjük. A masszát 15-20 percig állni hagyjuk. Miután langyosra hűlt, a kifli pedig beszívta a nedvességet és megpuhult, hozzákeverjük a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A masszát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tálalhatjuk önállóan vagy szaftos ételekhez köretként.