2014. április 27., vasárnap

Répás csicseriborsó ragu

Az elkészítése nagyon egyszerű, ha már beáztattunk és megfőztük a csicseriborsót. :)
A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, de jó fehérjeforrás, gazdag B-vitaminokban és folsavban. Csökkenti a koleszterinszintet, alacsony a glikémiás indexe, tehát cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása. Ezen kívül vasat, magnéziumot és cinket is tartalmaz.

Tehát előző este áztassuk be a csicseriborsót (kb.10-12 órára), majd 3/4 óra alatt puhára főzzük.


Hozzávalók és elkészítés:

fél zacskó csicserib.
3 szál répa
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, curry, kurkuma, chili, római kömény, lestyán
hidegen sajtolt napraforgó étolaj

1. Amíg fő a csicseriborsó megpucoljuk a répát és hagymákat.
2. Ha puha lett a csicseri, leöntjük róla a vizet és hagyjuk egy picit hűlni. Addig olajon enyhén megpirítjuk a felkarikázott répát, és a felaprított hagymát. Az olajat most ne sajnáljuk annyira, mert ettől lesz "ragus", nem száraz az ételünk.
3. Hozzáadjuk a csicseriborsót és együtt pirítjuk őket tovább. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, curryvel, kurkumával, pici chilivel és római köménnyel. Fokhagymanyomóval 2 gerezd fokhagymát is adunk hozzá.
4. Jól összepirítjuk egészen addig, amíg puha nem lesz a répa.

Az eredmény egy pikáns, enyhén fűszeres étel lesz, amit ehetünk magában vagy salátával, esetleg valamilyen gabonával is.

Ani
Tisztán, tudatosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése