KARFIOLFASÍRT
Hozzávalók:
50 dkg karfiol, 25 dkg szikkadt kenyér, 15-20 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 10-15 szál petrezselyemzöld, fél kávéskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz keverjük. Beledolgozzuk a tojást, a sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a sajt sósságától függő mennyiségű sót.
A masszából vizes kézzel pogácsákat formálunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük a felmelegített olajon.
Tipp:
Ezt a fasírtmasszát tölthetjük zöldségekbe is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
...nekem a sajt sülés közben szétolvadt.....baromi kellemetlen...
Szia!
(Szamóca, 2008.07.24 14:09)Az benne a jó, hogy általában még azok is megeszik, akik nem szeretik túlzottan a karfiolt. :)
válasz karfiolfasírthoz
(Arany, 2008.07.24 13:38)Ehhez hasonlót már készítettem, nagyon finom és egészséges.
karfiol fasirt
(Iveta, 2016.01.17 15:14)