RÉPAFASÍRT
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 25 dkg kenyér, 15 dkg reszelt sajt, 3 tojás, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi őrölt bors, 2 kávéskanál só. A kisütéshez étolaj.
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.
A félretett répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a főttel együtt az aprítóban krémesre (de nem egyneműre) dolgozzuk.
A kenyérhez adjuk. Beletesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, a sajtot és a tojást, majd az egészet összekeverjük, összegyúrjuk.
Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a répás masszából gyúrt fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.
Tipp:
Ha a fasírtmassza túl lágy, kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Tehetünk a masszába szezámmagot is.
a sárgarápa fasirtról
(Csoma , 2021.12.13 20:51)