Szeretem a nyers zöldséget, és egy ilyen zöldséglap lehetőséget ad arra, hogy kézbe vegyem, és úgy egyem, mint egy pitát. Nagyon finom, a fűszernövényekkel bátran lehet kísérletezni. Ennek a gluténmentes lepénynek a nyers változata.
Én aszalóban készítettem, de ilyen melegben a napon is megszárad.
- 25 dkg paprika
- 25 dkg érett paradicsom
- 15 dkg cukkini
- 1 fokhagyma
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 1 evőkanál őrölt arany lenmag
- metélőhagyma
- 1/4 avokádó
Elkészítése:
- Az elkészítése roppant egyszerű. Daraboljunk, majd tegyük késes aprítóba. A massza legyen teljesen pépes állagú.
- Terítsük ki a tapadásmentes lapra, és pár óra alatt aszaljuk meg. Nem kell ropogósra, mert a feltekeréskor nehogy törjön.
- Töltsük meg zöldségekkel, és szeleteljük fel.
Jó étvágyat!