2014. június 12., csütörtök

Nyers zöldségtekercs

Szeretem a nyers zöldséget, és egy ilyen zöldséglap lehetőséget ad arra, hogy kézbe vegyem, és úgy egyem, mint egy pitát. Nagyon finom, a fűszernövényekkel bátran lehet kísérletezni. Ennek a gluténmentes lepénynek a nyers változata. 

Én aszalóban készítettem, de ilyen melegben a napon is megszárad.


Hozzávalók (4 kerek lap lett belőle):
  • 25 dkg paprika
  • 25 dkg érett paradicsom
  • 15 dkg cukkini
  • 1 fokhagyma
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • 1 evőkanál őrölt arany lenmag
  • metélőhagyma
  • 1/4 avokádó
Elkészítése:
  1. Az elkészítése roppant egyszerű. Daraboljunk, majd tegyük késes aprítóba. A massza legyen teljesen pépes állagú.
  2. Terítsük ki a tapadásmentes lapra, és pár óra alatt aszaljuk meg. Nem kell ropogósra, mert a feltekeréskor nehogy törjön.
  3. Töltsük meg zöldségekkel, és szeleteljük fel.

Jó étvágyat!