2014. június 28., szombat

Kapros uborkaleves

Kinek van kedve ilyen melegben főzni?
Inkább jól esne egy frissítő, nyers leves, ugye?

Ez a kapros uborkaleves ilyen. Frissítő, könnyű, és természetesen lúgosító, feltölt ásványi anyagokkal, ízekkel!



Hozzávalók:
1 kígyóuborka kinyert leve (vagy használhatod a teljes uborkát, ez akkor egy tartalmasabb leves lesz)
0,5 liter mandulatej (saját készítésű, recept itt: mandulatej. Arra figyelj, hogy ha a mandulatejet nyers leveshez használod, akkor ne tegyél bele fahéjat, édesítőket)
1 teáskanál citromlé
1 csipet só, kapor
kapor, pirospaprika a díszítéshez

A kígyóuborkát lenyomjuk a gyümölcscentrifuga "torkán", és kinyerjük a levét. (Ha egy sűrűbb állagú levest szeretnél, akkor felhasználhatod az egész uborkát)
Turmixgépbe tesszük az uborka levét (vagy az egész uborkát kockára vágva), a mandulatejet, a sót, egy kevés kaprot és a citromlét. Simára keverjük.

Kitöltjük kis tányérokba, apróra vágott kapor levelekkel és pirospaprikával tálaljuk.

Kockára vágott uborkát lehet beletenni, hogy legyen a levesben "rágnivaló" is :)

Nincsenek megjegyzések: