2014. szeptember 22., hétfő

Szedres zabkása

Ebben az esős időben csak a növények lubickolnak igazán. A nádunk furulyázik, a hibiszkusz és a trombita virág még mindig hoz virágokat, a japánbirs akkora gyümölcsöket növeszt, hogy az ágak a földet súrolják, az aranyeső itt-ott sárguló szirmokat hoz, a gránátalma bokor pedig harmadszorra virágzik.
A szeder is csak hozza-hozza a növénykéket, csak az a baj, hogy a szokásosnál is romlékonyabb. Pedig finom egy találmány. :) Így aztán az ember állandóan töri a fejét, hogy mibe lehetne még tenni, és gyorsan elfogyasztani.
Köleses pitébe pl. kiválóan belecsempészhető ez a magas vastartalmú növény. Vagy csak egyszerűen legelje le az ember a bokor tövében, az a legjobb megoldás. :)
Ez a szokásos nem nagy recept, de ötletadó kategória.

Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
2 bögre víz
30 csepp sztívia / 2-3 ek gyümölcscukor
vaníliapor
bio citromhéj

10-15 szem mandula ledarálva 

1 bögre szeder

A zabpelyhet a többi összetevővel 15 perc alatt, sűrű kevergetés mellett megfőzzük.
Kissé kihűtjük. Tányérra szedjük, a tetejét megszórjuk mandulával. A tetejére szedret pakolunk.

Nincsenek megjegyzések: