2014. október 6., hétfő

Gluténmentes, tojásmentes brownie

Ez a süti az első helyet foglalja el a sütöttek kategóriában, mert ez nagy kedvenc. Gyakran készítem, házi baracklekvárral isteni finom.



Hozzávalók: 
Nedves összetevő: 
  • 30 dkg alma 
  • 1,5 dl mandulatej 
  • 8 dkg 70%-os keserűcsoki 
  • 2 dkg kókuszolaj 
  • 1 evőkanál méz vagy kókuszvirágcukor 
Száraz összetevő: 
  • 10 dkg gluténmentes liszt (pl. rizs, köles, kukorica) 
  • 15 dkg nedves mandulapép (ami a mandulatej készítésekor kimarad)
  • 1 evőkanál chiamag darálva 
  • 1 evőkanál kakaópor 
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna 
  • 1 kávéskanál vaníliapor 
Elkészítése:
  1. Az almát alaposan megmossuk, majd a magházát kivágjuk és felkockázzuk. 
  2. A mandulatejet a kókuszolajjal, mézzel és a csokival megmelegítjük, hogy a csoki elolvadjon benne. 
  3. Turmixba tesszük az almát, ráöntjük a csokis tejet, és pépessé turmixoljuk. 
  4. A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük az almás csokis masszát. 
  5.  Egy 20x20 cm-es formába belesimítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben (170 fok) 35-40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni! 
Kínálhatunk hozzá házi baracklekvárt, nagyon finom lesz vele.