2014. nov 10.

Vega stroganoff

írta: Kertkonyha
Vega stroganoff

A stroganoff eredetileg orosz étel, ami 150 évvel ezelőtt indult világhódító útjára. Meglehetősen sikeres volt ez az út, hiszen ma Kanadától az USA-n át Brazíliáig, Angliától Ausztráliáig, Skandináviától Iránon át egészen Kínáig és Japánig szeretik. Ennyi ember nem tévedhet.
Természetesen a variációk száma bőséges, lássunk most egy vega változatot.20141110_vega_stroganoff_500x323.jpg
Hozzávalók három adaghoz:

  • 375 g szejtán
  • 375 g csemege uborka
  • 375 g laskagomba
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 dl olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl (növényi) tejszín

Előkészületek: vágjuk félcenti vastag csíkokra a hagymát, az uborkát, a szejtánt és a gombát pedig egycentis vastagságúakra.

  1. Az olajon pirítsuk meg a csíkokra vágott hagymát nagy lángon, majd dobjuk rá a gombát. A továbbiakban gyakori kevergetés mellett fogjuk majd a hozzávalókat ehhez pirítani.
  2. 10 perc elteltével a leve már kezd elfőni, ekkor dobjuk rá a szejtánt. Sózzuk, borsozzuk a ragut, ízesítsük majorannával.
  3. Újabb 10 perc elteltével a szejtán kezd megpirulni, adjuk hozzá az uborkát.
  4. Hagyjuk 10 percig pirulni, majd öntsük le a tejszínnel.
  5. Rottyanjon egyet, és kész is. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

 

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg

Szólj hozzá

gomba főétel vegetáriánus laktózmentes vegán szejtán tojásmentes búzahús