2014. okt 12.

Bormártás és szőlő füstölt alapokon

írta: Kertkonyha
Bormártás és szőlő füstölt alapokon

Ősz van, és szőlő szezon. A gyümölcs persze nyersen a lehető legjobb, de ki ne vágyna időnként valami különlegesre? Én azt mondom, készítsünk ma szőlőből valami rendhagyót! Ez a szőlőszemekkel tarkított bormártás például kitűnően illik a füstölt ízekhez.20141012_tofu_bormartasban_1_500x410.jpg

Hozzávalók két személyre:

  • 300 g füstölt tofu
  • 60 g szőlő
  • 3 dl (növényi) tej
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 púpozott kávéskanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál vaníliás cukor
  • fél mokkáskanál só
  • olaj a sütéshez
  1. A tofut vágjuk hosszában kb. 1 cm-es szeletekre, sózzuk be, és tegyük forró olajra. Amíg sül, készítsük el a bormártást.
  2. Keverjük össze a tejet a borral, a keményítővel, a vaníliás cukorral és a sóval.
  3. A szőlőszemeket vágjuk ketté, és ha van türelmünk, magozzuk is ki őket. Dobjuk a mártásba, és forraljuk össze.

Öntsük a mártást a tofura, és tálaljuk azonnal. 
Elkészítési idő: 20 perc

Jó étvágyat!

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
könyvek (150x90)_1.jpg

 

 

Szólj hozzá

szőlő tofu főétel gluténmentes vegetáriánus laktózmentes vegán