2014. sze 28.

"Trüfli"

írta: Kertkonyha
"Trüfli"

Itt van álmaim bonbonja, olyan, akárcsak a legmenőbb belga manufaktúrák mélyéből előkerülő kincsek: édes is, kesernyés is, és persze csodálatosan illatos is. Keveredjenek az ízek, járjanak táncot a textúrák! És mindezt egyetlen bonbonban, amihez nem is kellenek csili-vili hozzávalók, egyszerűen csak minden legyen friss és jó minőségű.20140928_trufli_500x323.jpg
Hozzávalók kb. 20 nagyobb bonbonhoz:

  • 325 g (magozott) datolya
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál brandy vagy illatos likőr (én Napoleon brandy-t használtam)
  • 3 evőkanál kókuszolaj (margarin)
  • kb. 2 evőkanál víz
  1. A datolyát turmixoljuk össze a kakaóporral, a brandy-vel és a kókuszolajjal.
  2. A datolya nedvességtartalmától függően adjunk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. 
  3. Formázzunk golyókat és hempergessük meg őket kakaóporban.

 

Extra tipp: ha a massza túl ragadós, és nehezen tudjunk sima felületűvé gyúrni, tegyük be a hűtőbe egy kis időre. Hidegen sokkal könnyebb lesz vele bánni.

 

Elkészítési idő: 20 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

Szólj hozzá

édesség desszert gluténmentes egyszerű vegetáriánus bonbon laktózmentes vegán trüffel főzés nélkül kalóriadús