2014. sze 26.

Ősz ízei melengető csodaleves

írta: Kertkonyha
Ősz ízei melengető csodaleves

Miután a múltkor megállapítottam, hogy a leves mégiscsak isteni dolog, most belefogtam egy gombásba. Ki ne ismerné az érzést, amikor a hidegben áthűlt testét egy finom és sűrű leves belülről jólesően felmelengeti?
A fűtésszezon előtti őszi estéinkre ajánlom ezt a krémes és laktató csodalevest!  

20140926_gombaleves_500x375.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 300 g gomba 
  • 1 körte
  • 50 g dió
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g (Joya) tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors, 1 mokkáskanál kakukkfű, fél mokkáskanál majoránna, egy csipet pirospaprika
  1. A felaprított hagymát az olajon pároljuk üvegesre, majd pirítsuk meg rajta a darabokra vágott gombát.
  2. Fűszerezzük, és amikor levet eresztett, adjuk hozzá a felaprított körtét, és öntsük fel egy kicsit több vízzel, mint ami ellepi.
  3. Amíg fő a gomba, a tejfölben turmixoljuk el a diót.
  4. Habarjuk be a levest úgy, hogy először egy kicsit adunk hozzá a levesből, elkeverjük, majd beleöntjük az egészet a fazékba.
  5. Amint felforrt, zárjuk el, botmixerrel dolgozzuk el, és az sem baj, ha nem teljesen sima, hanem maradnak benne kisebb-nagyobb darabok.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Egy kattintás, és nem maradsz le a további receptekről:

 

 

 

Szólj hozzá

körte leves dió gomba gluténmentes vegetáriánus magyaros laktózmentes vegán