2014. november 15., szombat

Diós-banános muffin

Régebben többször készítettem, aztán valahogy elmaradt. Talán az is az oka, hogy a hugom nagy muffin készítő, valódi, tejes-tojásos-cukros-csokoládés csodákat gyárt, pillanatok alatt elfogy, ha a nagy vajlingot telesüti is. :) A héten viszont ott árválkodott néhány érettebb banán a konyhaszekrényen, és eszembe jutott egy finom hasznosítása. Kicsit egyszerűsítettem rajta.
Frissen még a férj is betolt sokat, bár hazaérkezésekor a külsejét megszólva nagy esélye volt rá, hogy nem kap belőle...

Hozzávalók:
15 dkg tk tönkölyliszt
15 dkg zabliszt
3 db banán
1 db alma
1 nagy marék dió
1 dl olivaolaj
1 dl növényi tej
15-20  csepp sztívia
1 csipet vaníliapor
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 ek lenmag
1 cs sütőpor (foszfátmentes)

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a diót apró darabokra törjük, és beleszórjuk. Az almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, a banánt egy tányérban összetörjük.
A sütőt bemelegítjük. Előkészítjük a muffin-papírokat, vagy a muffin-sütő formát.
A lisztekhez keverjük a gyümölcsöket, majd a folyadékokat is. Egyenletesen elkeverjük, és a kapott tésztát azonnal a muffin-formákba töltjük. 180-200 C-on 20-25 perc alatt megsütjük. Ha este sült ki, jól eldugjuk, különben reggelre nem marad. :)

Nincsenek megjegyzések: