A kis krumplinak elszorult a szíve, amikor visszagondolt rá, milyen volt az anyja hasábban.
Ennek ellenére is tarthatatlannak tartom, hogy nem szerepelt még a blogban egy valamirevaló csicsókarecept. Pedig a kolompér nagyon is hálás alapanyag. A svábtök előnye, hogy könnyen beszerezhető, hiszen bármely kertben megterem a bojóka. Éljen tehát a kukujó! És most következzék a pityókás esszencia:
Komponensek az indiai joghurtos grulyához:
4 db nagyobb picsóka
fél fej karfiol
1 db hegyes erőspaprika
2 dl szójajoghurt
1 csomó petrezselyem
2 kiskanál római kömény
2 kiskanál kurkuma
őrölt chilipaprika ízlés szerint
só
A bandurkát meghámozzuk, majd kb. 2 centis kockákra vágjuk. (A piskó felszeletelése nem különösebben nehéz feladat.) A karfiollal ugyanígy teszünk hámozás nélkül. Az erőspaprikát felaprítjuk, majd kevés olajban kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a római köményt, majd kb. egy perc elteltével a joghurtot. Megsózzuk, majd hozzáadunk másfél-két deci vizet. Hozzáadjuk a feldarabolt pityerét és a karfiolt. kb. negyed óráig pároljuk, majd mikor már majdnem megfőtt, megsózzuk, majd egy-egy kanál római köményt, kurkumát, egy újabb evőkanál joghurtot és némi chilipaprikát adunk hozzá. Legvégül hozzáadjuk a petrezselymet.
Íme a kész joghurtos földialma, jaj, de gusztusos a kutyatök!