ZÖLDBABOS FASÍRT
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab, 25-30 dkg kenyér, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, fél kávéskanál őrölt kömény, negyed kávéskanál őrölt bors, só. A sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A babot enyhén sós vízben puhára főzzük. A kenyeret kisebb darabokra tépve késes aprítóban morzsásra dolgozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon üvegesre sütjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, elkeverjük, és a kenyérmorzsához adjuk. A babot is a késes aprítóba tesszük, és nagyjából összevagdossuk. (Nem kell teljesen pépesíteni.) Összekeverjük a fűszeres morzsával. Ha túl száraz, belegyúrunk néhány evőkanálnyit a bab főzőlevéből.
A masszából formázott pogácsákat enyhén kiolajozott, tapadásmentes serpenyőben aranybarnára sütjük.
Frissen, forrón is finom, de kihűtve, csomagolva uzsonnának is kitűnő.