2015. január 2., péntek

Mustármagos répasaláta

Ez egy szuper egyszerű saláta. Önmagában vagy köretként is nagyon finom. Picit olajon átmelegítve jobban hasznosul a béta-karotin, de az enzimekre azért vigyázunk. Én most babfasírtot készítettem hozzá.


Hozzávalók (2 adag):
  • 40 dkg sárgarépa
  • 2-2 mokkáskanál sárga- és fekete mustármag
  • 1 kávéskanál mustár
  • késhegynyi chili
  • frissen csavart citromlé
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítése:
  1. A kókuszolajat melegítsük fel, majd tegyük bele a mustármagot. Folyamatos keverés közben hagyjuk picit kipattogni a magokat.
  2. A sárgarépát sajtreszelőn reszeljük le, majd dobjuk rá a mustármagos olajra.
  3. Pár perc alatt melegítsük össze (folyamatosan keverjük).
  4. Vegyük le a tűzről, majd locsoljunk rá egy kevéske citromlevet, adjuk hozzá a mustárt és sózzuk. 
  5. A végén adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Jó étvágyat!