2015. január 5., hétfő

Currys vöröslencse leves savanyú káposztával

Nos, aki mostanában követi a blogomat, nem csodálkozik, hogy újabb vöröslencse és újabb savanyú káposzta receptet hozok. Egyszerűen imádom ezeket, és a sokoldalú felhasználásukat is. A savanyúkáposzta jótékony hatásairól már írtam, érdemes minél gyakrabban beiktatni az étrendünkbe.


Hozzávalók:
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 közepes batáta (édesburgonya)
  • 6-8 db koktélparadicsom (nekem volt a fagyasztóba betéve, házi, sűrű paradicsomlé is jó)
  • őrölt kömény, só, bors, chili
  • 1-2 késhegynyi curry por
  • 2 marék vöröslencse
  • 1 marék savanyú káposzta
Elkészítése:
  • A hagymát vágjuk apró kockára, és a kókuszolajon dinszteljük meg.Reszeljük hozzá a fokhagymát is.
  • Dobjuk rá a kis kockára vágott batátát és az átmosott lencsét és a felkockázott paradicsomot. Pár percig pirítsuk együtt.
  • Öntsük fel vízzel és fűszerezzük.
  • Kb. 15 perc alatt megfő a lencse. Ne legyen püré!
  • A végén adjuk hozzá a savanyú káposztát. Ha nincs, akkor egy kevéske, friss citrom leve is jó.