2015. február 13., péntek

Kókuszkrémes piskótaszív

Hát... nem tudom mi van velem, de az elmúlt napokban mindig a szív forma került a kezembe. Mindenesetre ez is nagyon finom, és univerzális. Ugyanis a tejszínkrém ízesítése sokféle lehet, de akár baracklekvárral is ehetjük.


Hozzávalók:
  • 8 dkg bio vaj vagy kókuszolaj
  • 10 dkg méz vagy juharszirup
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 bio vagy házi tojás
  • 2 dl növényi tej (én most az Isola rizstejet használtam)
  • 1/2 mokkáskanál vaníliapor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • csipet só
Töltelék:
  • 2 dl tejszín (a Cserpest ajánlom, mert jól fel lehet verni) vagy kókuszkrém
  • 1-2 teáskanál kókuszvirágcukor
  • vaníliapor
  • gesztenyés töltelék esetében: natur, cukrozatlan gesztenye és pár csepp gyógybor (rum helyett) vagy 1-2 csepp narancsolaj
  • gyümölcsös töltelék is lehet: pl. kókuszkrém és málna
Elkészítése:
  1. A puha vajat, a mézet és a tojást verjük fel jó laza állagúra.
  2. Keverjük hozzá a szódabikarbónát és a vaníliaport.
  3. Öntsük hozzá a tejet és a lisztet. Egy piskóta állagú tésztát kapunk.
  4. Egy tortaformába öntsük bele, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg. Kb. 30 perc alatt megsül.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Óvatosan szaggassuk ki a kívánt formára. De akár a kész tortát egyben meg is tölthetjük.
  7. A tejszínt verjük fel, a kókuszkrémen is lazítsunk egy kicsit. Adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot és a vaníliaport.
  8. A kimaradt tésztadarabkákat tegyük ehhez a tejszínhabhoz, lazán forgassuk össze. 
  9. A szív formákat vízszintesen vágjuk ketté, és töltsük meg a tésztás tejszínkrémmel.

BABAKONYHA TIPP: Az 1 éves szülinapra nyugodtan elkészíthetjük.