2015. február 15., vasárnap

Kókuszkrémes zabkása fahájas pirított dióval

Egy hirtelen "felindulásból" született ez a recept. A minap készítettem kókuszkrémes piskótaszívet, és még maradt egy kevéske kókuszkrém a doboz aljában. Így belekevertem ezt a finomságot a kásába, ez lett belőle.


Hozzávalók:
  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1,5 bögre víz, növényi tej keverék
  • 1/2 mokkáskanál ceyloni fahéj
  • 1/2 mokkáskanál vaníliapor vagy házilag készített vaníliacukor
  • 1 marék dió
  • 1 alma
  • kókuszvirágcukor
  • 2-3 evőkanál cocomas kókuszkrém
Elkészítése: 
  1. Egy lábasba tegyük fel főni a növényi tejes vizet. Adjunk hozzá egy csipet sót, vaníliát és fahéjat. Amikor fő a víz, öntsük bele a zabpelyhet. Kb. 10 perc alatt jó tejberizs állaga lesz, és megpuhul a zabpehely is.
  2. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kókuszkrémet. Ha szükséges, édesítsük akár datolyavajjal vagy mézzel/kókuszvirágcukorral.
  3. Közben a diót törjük kis darabokra, és száraz serpenyőben pirítsuk meg. Szórjunk rá úgy 1 teáskanál kókuszvirágcukrot, fahéjat, majd keverjük hozzá a kis kockára vágott almát is.
  4. Egy tálkába tegyük az almás-dió felét, majd a kókuszos zabkása és a tetejére ismét az almás dió.
BABAKONYHA TIPP: 1 év felett nyugodtan kaphatnak a babák belőle.